Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novo na tržištu

Citroen C4 Aircross - francuski hedonizam na četiri kotača

'C4Aircross01_nnn_aut_230512'
''
29.05.2012.
u 09:00

Citroenov kompaktni SUV luksuzna izgleda i raskošne opreme cjenovno starta na 167.000 kn, dok najjeftinija izvedba s pogonom na sve kotače stoji 197.000 kn

Citroenovoj prodajnoj paleti pridružio se novi model, C4 Aircross. Kompaktni SUV koji u nazivu krije oznaku svih budućih SUV modela ove francuske marke (Air) cjenovno starta na 167.000 kuna. Za taj se iznos nudi u kombinaciji s osnovnim paketom opreme Attraction te 1,6-litrenim benzinskim agregatom sa 117 konjskih snaga. Birati se mogu i dva dizelaša – sa 114 i 150 konjskih snaga.

Stop&Start tehnologija

Svi ponuđeni motori dolaze s tehnologijom Stop&Start. Dok se benzinac nudi isključivo s prednjim pogonom, pred kupcima dizelskih izvedbi je i dilema o pogonu na dva ili sva četiri kotača. U Citroenu smatraju da će najtraženija izvedba biti dizelska, sa 110 konja, sa srednjim paketom opreme Seduction i 4x2 pogonom. Takav C4 Aircross košta 194.000 kuna. Za najjeftiniju izvedbu s pogonom na sve kotače valja izdvojiti 197.000 kn. U tom slučaju, vozač sam bira jedan od triju načina vožnje (4x2, 4x4, Lock).

Kompaktni SUV s francuskom značkom na nosu proizvodi se u Japanu, u istoj tvornici iz koje mu izlazi i 'brat' s Mitsubishijevim oznakama. C4 Aircross dug je 434 centimetara, te je 180 cm širok.

Podsjeća na DS obitelj

Njegovih 16,8 cm odignutosti od tla upućuje na sposobnost kretanja i izvan asfaltom zacrtanih cesta. Pozornost privlači atraktivnim izgledom, a trebao bi je zadržati tehnološkim inovacijama, dobrim voznim osobinama i opremljenošću. Vozaču će laskati povišen položaj sjedenja, stakleni panoramski krov i intuitivne komande. C4 Aircross izgledom više podsjeća na prestižnu DS obitelj, nego na 'klasičnu' Citroenovu gamu. Citroen očekuje da će ove godine 80 hrvatskih vozača u svoju garažu parkirati novi C4 Aircross.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije