Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nema više suvenira

Čip koji se može prati spriječit će krađe ručnika i ogrtača iz hotela

kupaonica
AFP/Pixsell
18.04.2011.
u 14:04

Osnovna mu je namjena “ubiti” nekima najzanimljiviji dio putovanja, a to je skupljanje “suvenira” iz hotela. Pokuša li netko ukrasti ručnik, uređaj će to odmah dojaviti upravi hotela

Krađi ručnika, pokrivača i ogrtača iz hotela došao je kraj, ali zasad samo u tri hotela u Miamiju, New Yorku i Honoluluu. Njihove uprave odlučile su početi upotrebljavati čip s radijskom identifikacijom, razvijen ponajprije za praćenje životinja i suzbijanje krivolova.

On je sada dobio i poboljšanu verziju za hotele koja je otporna na vodu. Osnovna mu je namjena “ubiti” nekima najzanimljiviji dio putovanja, a to je skupljanje “suvenira” iz hotela. Pokuša li netko ukrasti ručnik, uređaj će to odmah dojaviti upravi hotela.

Hotel u Honoluluu tvrdi da su samo za bazen svaki mjesec morali nabavljati i po 4000 novih ručnika, a sada će morati samo 750, čime se štedi 16.000 dolara mjesečno.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
00:42 19.04.2011.

jel nije jednostavnije uracunati cijenu rucnika u uslugu

UK
Ugo Kajvez
11:06 19.04.2011.

Bez vezni članak, ..... OVO JE PUNO PUNO VAŽNIJE ....... i svaka kuća bi MORALA imati po jedan ..... youtube ............ . Mini fridge beer cannon

IB
istina_boli
13:56 26.04.2011.

Bas me zanima dali taj cip moze izdurat pritisak kad ga se pricepi sa kombinirkama ili papagajkama? Ako moze onda ga treba testirat Balkan sistemom, cekicem!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije