Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTERNET Web kamere

Brbljanje na internetu je potpunije uz web kameru

kamera-txt.jpg
import
24.06.2008.
u 20:35

Jedna od čari modernih računala je nesputana mogućnost internetske komunikacije. No tekstualni chat i glasovni razgovori su definitivno 'out'. Ono što vam treba je video komunikacija. Ono što vam treba je web kamera!

Brbljanje uz pomoć ove korisne spravice je i više nego jednostavno. Uređaj treba spojiti u USB port, pokrenuti odgovarajući program i započeti beskonačno tračanje sa bratićem iz Australije. Pritom ćete se služiti aplikacijama poput popularnog Skypea, Windows Live Messangera, Yahoo Messangera, Ekigea, Stickama itd. Što je najbolje, svi su razgovori posve besplatni te će vam uvelike olabaviti stisak oko novčanika.

Slika je izvrsna; tehnologija današnjih web kamera raskrstila je sa nekadašnjom zrnatošću i neugodnim trzanjem. Štoviše, neki webcam programi znaju zaglađivati bore i retuširati lice! No video komunikacija je samo jedna od pogodnosti koje nam nude ovi zgodni optički alati. Naime, web kamera može poslužiti i kao priručni skener.

Npr. zašto s njom ne biste slikali važni dokument te ga elektroničkom poštom poslali nestrpljivom šefu. Neki modeli imaju i ugrađenu memoriju te se mogu koristiti kao pravi mali digitalni fotoaparati. Tu je i primjena u području sigurnosti – uperite web kameru u vrata svojeg ureda te uhvatite nepozvanog uljeza.

Konačno, s web kamerama se možemo i zabavljati. Na internetu je hrpa flash igara koje koriste njihove jedinstvene mogućnosti. Igre idu od pranja virtualnih prozora pomoću pokreta ruku, pa do zabavnog šminkanja netom uslikanog lica.

Sasvim je jasno da su web kamere nevjerojatno korisne spravice bez kojih je sve teže zamisliti digitalni život. Upravo vam zbog toga Večernji List već od ovoga četvrtka nudi jednu kamericu za nevjerojatnih 79 kuna. Neka se komunikacija više nikada ne odvija bez videa!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije