Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEHNOLOŠKI SAJAM

Berlinskom pozornicom dominirali su nosivi gadgeti!

IFA
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/4
08.09.2014.
u 15:13

Samsung, LG, Sony, panasonic, Lenovo, Toshiba, Philips... i mnogi drugi predstavili su svoje inovacije

Berlinska IFA, odnosno sajam potrošačke elektronike s devetogodišnjom tradicijom, ugledom i utjecajem, mjesto je gdje gotovo svaka tehnološka kompanija želi imati svoj kutak. Već nekoliko godina nema jedinstvenih nazivnika ni ključne riječi sajma oko koje bi se baš svi složili. No, kako je rekao Yoon Boo-keun, predsjednik Samsunga, Dom budućnosti više nije samo vizija već realnost. Jer uređaji su sve pametniji, povezaniji, samostalniji, ljepši.

Dizajn je bitan

Ovogodišnja IFA vrti se oko dizajna, nosivih uređaja i moćnijih ekrana. Pametne satove predstavili su Samsung, Sony, Motorola, LG, pa čak i Asus. Natječu se posebno u dizajnu jer svi su još pomalo ‘muški’ poveći satovi. Naravno, predstavljeni su i učinkovitiji i ušminkaniji smartphonei, tablet računala, moćniji laptopi. Kućanski aparati poput pametnih hladnjaka, perilica, štednjaka usisavača..., kojima se upravlja daljinski, već tradicionalno mame posjetitelje. A svake godine napredniji su i moćniji. Samsung je, već uobičajeno, novitete predstavio neposredno uoči IFA-e.

Iako je naglasak bio na Samsung Galaxy Note 4 i poboljšanoj funkcionalnosti S Pen olovke koja prati ovaj phablet, revolucionarnih noviteta tu nije bilo. No, zato se Galaxy Note Edge može nazvati inovativnim uređajem. Ekran mu se proteže i cijelom desnom stranom, uz rub. A upravo ta, nova, dodatna površina zakrivljenog ekrana ima i svoju svrhu. ‘Emitira’ obavijesti, prikazuje alate..., i ne smeta pri rukovanju s uređajem. Nažalost, Edge je zasad na listi tzv. odabranih zemalja.

Virtualna šetnja

Galaxy Note 4, naprednija i ‘jača’ inačica u seriji, trebala bi stići početkom listopada u prodaju. Samsung je predstavio i Gear VR. Samsung Gear VR, koji je izradio u partnerstvu s tvrtkom Oculus Technology. Takva kaciga donosi potpuno nov način doživljavanja i konzumiranja mobilnog sadržaja. Samsung Gear VR pruža iskustvo gledanja s 5,7-inčnim Super AMOLED zaslonom pružajući privlačne slike u mobilnoj rezoluciji. S Gear VR korisnici mogu sjediti u najboljim sjedalima u kinu, mogu čak biti i na pozornici tijekom predstave s potpunim 360-stupanjskim 3D vidnim poljem te mogu uživati u igranju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije