Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
plodovi suradnje

Apple sa Sharpom surađuje na razvoju iTV-a, 'pametne' televizije

apple
AFP/PIXSELL
25.11.2011.
u 11:35

Analitičar Peter Misek tvrdi da bi iTV u prodaju mogao biti pušten već sredinom 2012.

Ovih dana pojavile su se najave da Apple surađuje sa Sharpom na novoj liniji proizvoda, koja bi trebala uključivati iPad 3 i iPhone 5, kao i – iTV, prenosi Mashable.

Riječ je o neslužbenim informacijama, ali analitičar Jefferiesa Peter Misek tvrdi da je iTV, pametna televizija budućnosti, nešto stvarno na čemu dvije tvrtke doista rade. Sharp za taj uređaj trenutačno razvija amorfni TFT LCD ekran, kaže Misek.

Dok su prijašnje informacije kazivale da će Appleova televizija za prodaju biti spremna tek krajem 2012. ili čak 2013. godine, Misek tvrdi bi iTV za proizvodnju mogao biti spreman već u veljači iduće godine, što znači da bi već sredinom 2012. mogao biti pušten u prodaju.

Da bi ovakav uređaj zaživio, piše Mashable, trebao bi imati mogućnost daljinskog spajanja s drugim Appleovim elektroničkim uređajima. Osim toga, američka bi tvrtka nadzor nad sučeljem trebala predati i nekim vanjskim strankama, poput tvrtki kabelske televizije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije