Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMISIJA ODLUČILA

Apple izborio zabranu Samsungovih uređaja u SAD-u

apple,samsung
Reuters/PIXSELL
10.08.2013.
u 18:01

Na odluku ITC-a američki predsjednik Barack Obama može staviti veto, no analitičari sumnjaju da će se to dogoditi

Američka Međunarodna trgovinska komisija (ITC) presudila je u korist Applea u ključnoj tužbi protiv rivalskog Samsunga zbog kršenja dva patenta, javlja BBC. Patenti se tiču touchscreen-tehnologije, odnosno audio-izlaza na uređajima. ITC je time podržao odluku iz 2011. godine prema kojoj je Samsung prekršio Appleove patente u proizvodnji mobilnih telefona, uređaja za reprodukciju sadržaja i tabletnih računala.

ITC je odlučio da će Samsungovim uređajima koje obuhvaća presuda biti zabranjena prodaja u SAD-u, međutim, a tu odluku američki predsjednik Barack Obama može staviti veto. Upravo je to učinio prije tjedan dana, kada je poništio odluku iste komisije o zabrani prodaje Appleovih uređaja zbog kršenja Samsungova patenta. Obama ima 60 dana da donese odluku, no analitičari tvrde da je mala vjerojatnost da će doći do veta.

Iz Samsunga su izrazili razočaranje, a iz Applea zadovoljstvo presudom.

"Današnjom odlukom ITC se pridružio sudovima diljem svijeta, u Japanu, Koreji, Njemačkoj, Nizozemskoj i Kaliforniji, zauzimajući se za inovaciju i odbacujući Samsungovo očito kopiranje Appleovih proizvoda", poručili su iz Applea.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije