Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MindRDR

Aplikacija za Google Glass može vam čitati misli

MindRDR
Foto: MindRDR
1/2
11.07.2014.
u 08:50

Ako se više usredotočite, aplikacija će fotografirati ono što vidite ispred sebe

MindRDR je aplikacija pomoću koje Google Glass može "čitati misli" svojih korisnika. Naime, MindRDR spaja Googleove naočale s uređajem koji nadzire aktivnost mozga, što korisnicima omogućuje da upravljaju Glassom bez dodira.

Sadašnja verzija MindRDR-a koristi komercijalno dostupni uređaj Neurosky MindWave Mobile, koje se prislanja na čelo korisnika, kako bi iz mozga dobila ključna mjerenja, koja se izražavaju kao razine meditacije i pozornosti. Aplikacija vam prikazuje sličice koje odgovaraju različitim stupnjevima vaše koncentracije - ako se više usredotočite, aplikacija će fotografirati ono što vidite ispred sebe. Ako se usredotočite još više, aplikacija će fotografiju objaviti na Twitteru.

Cijeli sustav još je dosta jednostavan i primitivan, no autori iz londonskog This Placea kažu da je ovo zapravo samo početak koji bi mogao dovesti do daljnjeg razvoja sustava upravljanja mislima.

>> Viknula 'Glass!', zgrabila mu Googleove naočale s glave i razbila ih

>> Google Glass uveo revoluciju u fotografiju

Komentara 2

Avatar commentator
commentator
14:07 11.07.2014.

A koje to važne fotografije trebaju biti da ih se ne može uslikati rukama (pa makar bile i u đepu, putem nekog daljinskog,) nego moraju koristiti mozak za to. Koga veseli ta novotarija, kome to treba.

Avatar commentator
commentator
14:09 11.07.2014.

Možda bi ti mindrideri trebali osmisliti i jedan senzor koji se aplicira u gaćama i mjeri prdeže, i iz njih "otkriva" što je jedinka jela toga dana na primjer.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije