Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Uspjeh

Android i Blackberry zabilježili rekordnu prodaju u 2010.

droid
Rueters
28.06.2010.
u 07:36

Proteklog je vikenda izvršni direktor Googlea Eric Schmidt na televizijskoj mreži CNBC predstavio Motorolin mobitel Droid x koji je najnoviji u nizu onih koje pokreće Android.

Googleov Android sve je veći hit, a to dokazuje i podatak da se dnevno u svijetu proda više od 160.000 mobilnih telefona s tim operativnim sustavom. Ta je brojka nadmašila sva očekivanja jer su prije samo nekoliko mjeseci u Googleu procjenjivali da će se dnevno prodavati oko 65.000 mobitela s Androidom.

Proteklog je vikenda izvršni direktor Googlea Eric Schmidt na televizijskoj mreži CNBC predstavio Motorolin mobitel Droid x koji je najnoviji u nizu onih koje pokreće Android.

- Svijet tehnologije danas se uglavnom vrti oko mobilnih naprava. Ljudi će sve više koristiti mobitele, možemo reći da će ih koristiti gotovo cijeli dan, osim kada budu spavali – rekao je Schmidt.

Osim Androida, nove rekorde obara i kanadski Blackberry. Tvrtka Research In Motion koja proizvodi te telefone u prvih šest mjeseci 2010. prodala je 11,2 milijuna Blackberryja što je 43 posto više nego u istom razdoblju prošle godine.

Blackberryjeve usluge trenutačno koristi više od 46 milijuna ljudi.

Ključne riječi

Komentara 7

CI
cickova
10:56 28.06.2010.

naravno da se prodaje kad je ljudima dosta oronulog symbiana, a o win mobile smeću da ne pricam -.-

AN
Anaconnda
11:05 28.06.2010.

wm je super os ne pricaj gluposti :)

ZA
Zagrebas
12:06 28.06.2010.

Tamo kosta manje jer dio cijene kompenzira ugovor sa AT&T-om.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije