Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NISU JOŠ MRTVE

Američka tvrtka još uvijek proizvodi kazete, prodaja im ide bolje nego ikad

kazeta
Foto: Niall Carson/Press Association/PIXSELL
02.09.2015.
u 15:02

Predsjednik NAC-a Steve Stepp kaže da su uspjeli jer su bili pretvrdoglavi da bi odustali

Audiokazete za mnoge su mrtav medij. Kvalitetom zvuka ne mogu se mjeriti s novijim formatima, a čini se da nikad nisu imale toliko zagriženih poklonika kao ploče.

Međutim, jedna američka tvrtka i dalje ih proizvodi te tvrdi da im je ovo najbolja godina otkako su pokrenuli biznis 1969. Kako piše Bloomberg, National Audio Company jedan je od najvećih i tek nekoliko preostalih proizvođača audiokazeta u SAD-u. Lani su ih proizveli više od 10 milijuna, a ove godine prodaja je porasla 20 posto.

Predsjednik NAC-a Steve Stepp kaže da su uspjeli jer su bili pretvrdoglavi da bi odustali te da im je retropokret vjerojatno najviše povećao biznis.

– Postoji nostalgija u vezi s držanjem audiokazete u ruci – kaže Stepp.

NAC, koji se još uvijek koristi strojevima iz sedamdesetih, ima ugovore s velikim diskografskim kućama kao što su Sony i Universal te nekoliko manjih ugovora s indie-bendovima. Oko 70 posto prodaje otpada im na glazbene kazete, a ostatak na prazne kazete.

>> Ako još uvijek imate VHS-kazete, nemojte ih bacati

Komentara 1

Avatar _Hedon_
_Hedon_
20:50 02.09.2015.

pa imaju monopol...ja sam nedavno tražio po gradu VHS kazetu da kupim...nema šanse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije