Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
E-Fan

Airbus predstavio električni zrakoplov za dvije osobe

Airbus E-Fan
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/6
25.04.2014.
u 17:59

E-Fan je dug 6,7 metara, ima masu od 550 kilograma, a raspon krila mu je 9,5 metara

Električni auti već su postali gotovo uobičajena pojava na cestama, no električni zrakoplovi nisu tako česti. Jednu takvu letjelicu danas je u Francuskoj javnosti predstavio Airbus.

E-Fan je zrakoplov koji u potpunosti pogoni električna energija, to jest dvije električne turbine ukupne snage 60 kilovata. Zrakoplov je danas oko sat vremena letio brzinom od 160 km/h. E-Fan je dug 6,7 metara, ima masu od 550 kilograma, raspon krila mu iznosi 9,5 metara, a može primiti dvije osobe.

Zrakoplov će se proizvoditi u tvornici u Bordeauxu, a proizvodnja bi mogla krenuti krajem 2017. godine.

Međutim, čini se da Airbus ne namjerava stati na ovom dvosjedu. Kako prenosi Daily Mail, glavni tehnološki direktor tvrtke Jean Botti novinarima je u Münchenu rekao kako bi razvoj električnih regionalnog zrakoplova kapaciteta 70 do 90 sjedala mogla trajati od 15 do 20 godina.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Foto: Reuters/PIXSELL

>> Airbus objavio kako bi mogli izgledati zrakoplovi budućnosti

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije