Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dobili srebro

24sata osvojio nagradu za interakciju s čitateljima na digitalnim platformama

24 sata
PR
16.05.2014.
u 16:36

Među čak 560 pristiglih prijava iz 37 zemalja, 24sata se istaknuo komunikacijom sa svojim čitateljima te njihovim uključivanjem u stvaranje sadržaja

U utorak je u San Francisu održana je The INMA Awards 2014. dodjela nagrada na kojoj je najveći hrvatski medijski brend 24sata osvojio srebro u kategoriji najboljeg korištenja svojih digitalnih platformi za interakciju s čitateljima. The INMA Awards svake godine organizira Međunarodna organizacija news medija (The International News Media Association), a tema ovogodišnje dodjele bilo je razvijanje pozitivnog odnosa s čitateljima na raznim platformama.

Među čak 560 pristiglih prijava iz 37 zemalja, 24sata se istaknuo komunikacijom sa svojim čitateljima te njihovim uključivanjem u stvaranje sadržaja, a rezultati ovakve strategije, jedinstven koncept, inovativnost i kreativnost bili su ključni za osvajanje prestižne nagrade.

Ova nagrada je priznanje na našu posvećenost komunikaciji s čitateljima. U interakciji s njima mi primamo povratne informacije za svoj rad, a njihov doprinos u kreiranju sadržaja je od velike važnosti – izjavila je Sanda Lončar, članica Uprave 24sata zadužena za digitalno poslovanje.

Zanimljivi načini interakcije s čitateljima 24sata

Interakcija s čitateljima dio je strategije 24sata još od 2005. godine kada je po prvi put u Hrvatskoj jedan medij u svoj redovni sadržaj dodao i sadržaj kreiran od strane čitatelja. Poticanje čitatelja na slanje njihovih priča te objavljivanje i nagrađivanje istih do danas je ostao važan dio tiskanog i online izdanja 24sata, a svi takvi sadržaji su označeni oznakom „Snimio čitatelj“.

24sata sa svojim čitateljima komunicira i kroz društvene mreže Facebook, Twitter i Google+. Facebook stranicu 24sata prati više od 845.000 fanova što ju čini najvećom medijskom Facebook stranicom u Hrvatskoj. Osim što mogu jednostavno saznati sve najzanimljivije novosti u Hrvatskoj i svijetu te se uključivati u razne zanimljive igre i aplikacije, fanovi mogu i izražavati svoje mišljenje, davati prijedloge ili postavljati pitanja vezana uz aktivnosti i poslovanje 24sata te tako brzo i transparentno dobiti sve odgovore. Od 2013. godine novinari i urednici imaju otvorene službene Facebook profile kako bi komunikacija s korisnicima bila još potpunija i učestalija.

Uz navedeno, portal 24sata.hr svoje registrirane korisnike okuplja u projekt Zona24 koji im omogućava komentiranje članaka, komunikaciju s ostalim registriranim korisnicima, sudjelovanje u nagradnim natječajima i anketama, ispravljanje grešaka u člancima, a sve to uz elemente igre i zabave. Čitatelji na temelju svega navedenog prikupljaju bodove te na mjesečnoj razini osvajaju vrijedne nagrade za svoju aktivnost.

Svi smo jako ponosni na nagradu jer puno truda ulažemo u aktivno komuniciranje s našim čitateljima kako bismo dobili i zadržali njihovo povjerenje. Ove smo godine osvojili nagradu za drugo mjesto no nastavljamo sa zanimljivim i inovativnim projektima kako bismo sljedeće godine osvojili prvu nagradu – rekao je Renato Ivanuš, glavni urednik 24sata.

24sata je osvojio brojne nagrade kojima se dokazuje kvaliteta njegovih digitalnih platformi, a posebno se ističu XMA Cross Media Award za multimedijalni branding i dizajn (2009.), WEB-FEST nagrada za najbolji informativni portal u regiji (2010.) te drugo mjesto na XMA Cross Media Award za najbolje korištenje Facebooka (2010.).

Saznajte više o dodjeli INMA Awards 2014 na http://www.inma.org/

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije