Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Udruge zadovoljne

Bandić obećao bolju skrb za osobe s autizmom

Milan Bandić nosi udžbenike
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
12.08.2015.
u 14:19

U rujnu će biti održan stručni skup koji će biti podloga za uspostavljanje zdravstveno-odgojnog sustava, najavila je Višnja Fortuna

Gradonačelnik Milan Bandić primio je predsjednika udruge Autizam 1979 Dragutina Ivančića s kojim je dogovorio bolje organiziranu zdravstveno-odgojnu skrb za osobe s autizmom te će idućeg mjeseca organizirati stručni skup koji će biti podloga za organizaciju sustava skrbi.

– U rujnu ćemo na skup pozvati sve naše urede, ministarstva, udruge i predstavnike struke, a zaključci sa skupa bit će podloga za daljnji rad koji će voditi radna skupina koju ćemo osnovati na skupu. Teme će biti svi problemi s kojima se osobe s autizmom susreću: dijagnostika, vještačenje, smještaj... – kazala je Višnja Fortuna, pročelnica Ureda za socijalnu skrb.

Dragutin Ivančić, predsjednik udruge Autizam 1979, istaknuo je da je skrb unazađena 1995. kada su izgubili odjel u bolnici Jankomir te da je Hrvatska na 28. mjestu u skrbi za osobe s ovom dijagnozom, nakon Bugarske i Rumunjske.

– Dobili smo podršku gradonačelnika. Naša će djeca dobiti ono što im pripada – multidisciplinarni pristup i zdravstvenu zaštitu. Dok se u Americi još u dojenčadi uspostavlja dijagnoza autizma i uči ih se samostalnom životu, u Hrvatskoj ne postoji registar jer osobe nisu ni dijagnosticirane niti je ijedan autist zaposlen – istaknuo je Ivančić. Nakon udruge Autizam 1979., sa sastanka s gradonačelnikom zadovoljna je izašla i Udruga za sindrom Down Zagreb čiju je predsjednicu Nataliju Belošević Bandić pozvao jer je konačno našao adekvatan prostor za njihovu udrugu. Birat će između prostora od tristotinjak metara četvornih u Hrgovićima i u Heinzelovoj ulici.

Komentara 7

Avatar zgdomorodac
zgdomorodac
21:06 12.08.2015.

Lazljivac sad sve nudi nek pozove ljude kaj su zbog njega pobjegli iz svog grada jer nisu imali spagu u njegovon da njegovom poglavarstvu al ima boga

DU
Deleted user
05:57 13.08.2015.

Ma što taj čovjek već do sada nije obećao! Pa trebala bi mu dva života da to ostvari! To je čisti Kumrovac! A pogledajte ova dva klipana-radnika pored njega! To on zove radnicima!

2X
2Xgeneral
06:27 13.08.2015.

miki jesi li pomogao svojim parama?????? - kako ćemo vratiti dogodine 7 milijardi koje dolaze na naplatu gradu zagrebu???? miki kako to da gradsko stanbeno ne plaća račune preko tri mjeseca a zgrada ima para u stanbenom????? što kojić radi s mojim parama???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije