Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
apel europi

Vuljanić Barrosu: Ne čekajte da se u BiH ponovi krvavo nasilje

Nikola Vuljanić
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
08.02.2014.
u 09:25

Eurozastupnik Nikola Vuljanić poziva predsjednika Europske komisije Barrosa da se izjasni o nemirima u BiH i dođe u tu zemlju i spriječi daljnje nasilje

Eurozastupnik Laburista Nikola Vuljanić pozvao je predsjednika Europske komisije Josea Manuela Barrosa da se izjasni o višednevnim prosvjedima i nemirima u BiH.

- Kad je do nasilja i prosvjeda došlo u Ukrajini, bili ste među prvima koji ste podržali ukrajinski narod da sam odluči o svojoj sudbini i imali ste podršku EU parlamenta. BiH nije Ukrajina, nije velika i strateški važna, ali jest Europa i njeni građani imaju ista prava kao i svi u Europi, a Vi i Komisija dužni ste štititi ta prava - piše parlamentarac europskom čelniku.

Drži da je "Europska unija, a i Vi kao predsjednik Komisije, preuzela odgovornost za sređivanje situacije u BiH, pa je dobila i poneke ingerencije kroz visoke povjerenike i druge instrumente djelovanja u BiH."

-  Opravdanje da se ništa nije moglo napraviti nije dovoljno. Očekujem da se bez odlaganja izjasnite o situaciji u Bosni i Hercegovini i s povjerenikom za proširenje i odgovarajućom delegacijom pojavite u gradovima Bosne i podržite pravo građana BiH na život. Nemojte čekati da se spirala nasilja proširi i da međunacionalni sukobi zamijene socijalne. Bosna je jednom prošla kroz krvava iskustva takvih sukoba. Nemojte dopustiti da se to ponovi - zaključuje Vuljanić u poruci Barrosu.
 

Komentara 14

CR
crocro
10:53 08.02.2014.

Mađunarodna zajednica treba žurno održati međunarodnu konferenciju o BiH. Osim toga mora se ukinuti i poništiti Daytonski sporazum, te ponovo izvršiti teritorijalni preustroj BiH na realnim temeljima. To je za početak korak u svemirskim razmjerima. Bez žurnog sazivanja međunarodne konferencijee o BiH, nema pomaka naprijed u toj državi. Osim toga međunarodna zajednica treba ispraviti svoju pogriješku koju na načinila i ukinuti Republiku srpsku. Nova međunarodna konferencija u prvom koraku je rješenje.

TH
thekurcula
09:59 08.02.2014.

U toj istoj "Evropi" se ulični rat po bosanskim gradovima, skoro i ne pokriva medijski! Kao i da se ništa ne događa. Danas je, čini se, glavna vest da je Rusima, sinoć, na otvaranju igara, nešto zakazalo i nije prošlolo bez greške! Eto gde su prioriteti Brisela. Sad se napada Rusija i potpaljuju nemiri u Kijevu.

ŽU
žuna
12:36 08.02.2014.

Brini se ti za Hrvatsku! Kad je god netko pomagao Bosni, tekla je krv do koljena! Zato ne guraj tamo nos ljudi su dosta pametni da si pometu dvoriše!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije