Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIODRAG KOSTIĆ

Najbogatiji srpski tajkun pomoći će posustalom gospodarstvu

Miodrag Kostić
Sanjin Strukić/PIXSELL
27.08.2014.
u 14:26

Spreman sam, dakle, biti u Upravnom ili Nadzornom odboru nekog većeg javnog poduzeća, ali ne i baviti operativnim zadacima na dnevnoj razini, rekao je Kostić

Vlasnik MK grupe, predsjednik Kluba Privrednik i najbogatiji srpski tajkun, "kralj šećera" Miodrag Kostić, izjavio je da će prihvatiti poziv premijera Aleksandra Vučića da pomogne u restrukturiranju nekog javnog poduzeća - gubitaša. U intervjuu beogradskom tjedniku NIN, Kostić je objasnio kako stoji premijeru na raspolaganju, ali ne kao direktor bilo kojeg javnog poduzeća već kao član Upravnog ili Nadzornog odbora.

- Osobno ne mogu biti direktor javnog poduzeća. Čak se ni u MK grupi 20 godina ne bavim operativno biznisom, već gradim viziju kompanije. U tom smislu, spreman sam pomoći u restrukturiranju nekog javnog poduzeća savjetodavno. Mogu pomoći u izradi strategije, izboru menadžmenta. Spreman sam, dakle, biti u Upravnom ili Nadzornom odboru nekog većeg javnog poduzeća, ali ne i baviti operativnim zadacima na dnevnoj razini - pojasnio je Kostić dodajući kako još nije razgovarao s Vučićem i nije želio reći u kojoj će se tvrtki angažirati već je samo rekao kako "očekuje neko od poduzeća s više od 5.000 zaposlenih i prihodom od više stotina milijuna eura".

Kostić se pohvalno izrazio i o spremnosti njegova kolege, također tajkuna, ali nešto manje bogatog, Milana Beka da, na zamolbu Vučića, preuzme posrnule Srpske željeznice čiji se gubici mjere milijardama dinara.

>> Srbija dužna HEP-u gotovo dvije milijarde eura

>> Za jedne samo regija, za druge Jugoslavija

Komentara 3

SO
Sos
16:20 27.08.2014.

Vijesti iz jugoslavije (Regije)

PE
pedroso
15:47 27.08.2014.

i opet "vesti" iz regije....i tako dan za danom

BA
balic
10:27 28.08.2014.

Koga briga nek pomaze. da ne misli prvo na sebe i svoj profit sto bi ono-oni pomagali.. Postedite nas "vestima" iz regije imamo mi svojih problema koje moramo rjesiti..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije