Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od ushićenja do čemera

Čekala srce, a obitelj donora u posljednji trenutak se predomislila

jovana balaban
Foto: Blic
16.08.2014.
u 10:52

Jovana Balabana iz Kragujevca ne ljuti se na obitelj donora koja je u posljednji tren odustala od donacije srca koje joj je neophodno

Jovana Balabana iz Kragujevca mislila je da su njene nade i molitve uslišane kada su joj javili da su joj pronašli donora za srce. I dok su sve pripreme bile obavljene, u posljednji trenutak roditelji preminulog djeteta povukli su svoju suglasnost, piše Blic.

- Sve je bilo spremno, čitava bolnica od jutra je bila na nogama. Kola Hitne pomoći bila su spremna da me odvezu na operaciju. A onda, u pet popodne, novi poziv. Koliko radosti, koliko tuge - priča 28-godišnja Jovana koja zbog progresivne kardiomiopatije već tri godine je prikovana za krevet i jedini spas joj je transplantacija. Boluje od pete godine, nakon što su joj lijekovi za rak oslabili srce, koje sada radi samo petinom snage.

Kaže da se ne ljuti na obitelj donora, a ostaje puna nade kako će joj srce ipak stići.

- Studirala sam ekonomiju, ostao mi je još jedan ispit. Kada dobijem novo srce, rodit ću dvoje djece - kaže Jovana, kojoj su u svemu velika podrška obitelj i zaručnik.

>>Anonimni darovatelji organa - altruizam na djelu

Komentara 1

PA
pancake
11:40 16.08.2014.

treba ih kazneno goniti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije