Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOŠ JEDNA ŽRTVA RECESIJE

Automobilski gigant Chrysler zatvara pogone na mjesec dana

18.12.2008.
u 09:08

Automobilski gigant Chrysler primoran je zatvoriti na najmanje mjesec dana sve sjevernoameričke proizvođačke jedinice, što je najdrastičniji potez neke automobilske kompanije u razdoblju iščekivanja državnog zajma, prenose agencije.

Zatvaranje svojih tridesetak tvornica Chrysler počinje već u petak. The Wall Street Journal objavio je da su Chrysler i General Motors počeli ponovne pregovore o udruživanju ove dvije kompanije, no čini se da je financijska kriza prejaka za američke proizvođače automobila koji više ne mogu čekati odluku američkog Senata o zajmu za spas automobilske industrije.

Naime, Senat je prošli tjedan odbio odobriti zajam od 14 milijarda dolara, stoga Chrysler, General Motors Corp i Ford poduzimaju drastične korake u borbi protiv najveće recesije u posljednjih 26 godina koja je zahvatila SAD.

GM je već zaustavio jedan od najvećih projekata - Volt, a Ford je najavio zatvaranje deset pogona u siječnju iduće godine. Iz američke vlade zasad nema komentara na Chryslerov potez, no ova odluka ipak ne treba čuditi budući da je samo u prošlom mjesecu prodaja u Chrysleru je pala 47 posto.

(ič)

Želite prijaviti greške?