Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagreb Auto Show

Hrvatski i korejski strujni udar, Japanci će izložiti prvi serijski auto na vodik

Rimac
Foto: Rimac
1/3
27.03.2016.
u 17:00

Cijena jednokratne ulaznice bit će 35 kuna, a sudjelovanje je potvrdilo 200 izlagača

Zagreb Auto Show - nakon osam godina neodržavanja - 5. travnja opet će otvoriti vrata posjetiteljima, koji će brojne svjetske vicepremijere i hrvatske premijere moći razgledati do 10. travnja. Zagrebačkom salonu u prilog ide termin održavanja odmah nakon međunarodnog salona u Ženevi. Ženevski je salon, naime, jedan od najznačajnijih automobilskih salona u svijetu te gotovo da nema proizvođača automobila koji za njega svake godine ne pripremi bar jednu svjetsku premijeru. Sada je ženevski salon zatvorio vrata, zagrebački će ih otvoriti, pa je logično da će se mnogi noviteti premijerno pokazani u Ženevi početkom travnja preseliti u Zagreb. Među ženevskim se premijerama istaknuo konceptni superautomobil na struju, Concept_S Mate Rimca.

Novi Audi Q2 i Porsche 718

Taj će model biti premijerno izložen i na Zagreb Auto Showu.

– Na Zagreb Auto Show planiramo ići s jednim automobilom, biciklima i izložiti dio naše tehnologije. Ženevski salon je bio i još uvijek je veliki uspjeh za nas. Zagreb Auto Show nam je također važan, domicilna publika nam je velika podrška i jaka motivacija. Pojavit ćemo se u najboljem svjetlu, kako to i zaslužuju posjetitelji Zagreb Auto Showa - potvrdio nam je Miroslav Zrnčević, PR/marketing koordinator u tvrtki Rimac Automobili.

Sa 1384 konjske snage Rimčev Concept_S bit će najsnažniji izložak zagrebačkog salona automobila. Ovaj električni automobil od mirovanja do stotke pojuri za samo 2,5 sekundi,a maksimum mu je na 365 km/h. Vjerujemo da nema posjetitelja koji se neće zadržati na štandu hrvatskog proizvođača, no i ostali su izlagači pripremili bar po jednu premijeru.

Audijeva je atrakcija Q2, novi najmanji član Q obitelji, a izložit će i Audi e-tron quattro concept. Seat - također marka iz VW grupacije - nakon svjetske premijere u Ženevi u Zagreb dovodi svoj prvi SUV model Ateca. Škoda će izložiti Fabiju R5 Combi, najsnažniju Octaviju RS 230 i luksuzno opremljen novi Superb L&K. Porsche je u Ženevi premijerno pokazao 718 Boxster, pa će taj model u Zagrebu doživjeti hrvatsku premijeru, kao i modeli Macan GTS i 911 Turbo S Coupe II generacije. Volkswagen će premijerno predstaviti novi Tiguan. Među Renaultovim premijerama najnoviji je Scenic, ali ni Talisman i Talisman Grandtour na našem tržištu još nisu službeno predstavljeni. Nissan će premijerno izložiti novu NP300 Navaru. Opelova je najavio premijeru Astre Sports Tourer.

Ford Mustang i Focus RS

Peugeot će premijerno izložiti novi 2008, a Citroen je pripremio premijerno izlaganje novog DS 3, koji će se našem tržištu ponuditi tek u lipnju. Iz Peugeota kao zanimljivost izdvajaju i Peugeot 308 GTi by Peugeot Sport, koji će na zagreb Auto Showu također prvi put biti predstavljen hrvatskoj javnosti. Sportsku premijeru pripremio je i Ford, i to u vidu kompaktne jurilice Focus RS. Pažnju će na Fordovom štandu privući i Mustang. Japanski će Infiniti premijerno izložiti novi premium kompakt Q30. Kia premijerno predstavlja novi Sportage i Optimu. Mazda nema serijskih noviteta, no izložit će koncept Koeru. Na izložbenom prostoru Mitsubishi Motorsa na Zagreb Auto Showu 2016. oči će biti uprte u također premijerno izložen Outlander PHEV, a pažnju će privući i novi Space Star. Suzuki će u Zagrebu premijerno izložiti novi Baleno.

>> Nakon duge stanke, Zagreb će ugostiti svjetske vicepremijere

Komentara 5

WA
wannabenovinari
17:56 27.03.2016.

Kada ćemo vidjeti prvo testiranje Rimčevog Concepta_S? Također, ne sjećam se da je bilo tko od novinara vozio Concept_One i da je to snimljeno. Ispravite me ako griješim, ali dok god te aute nitko nije imao u rukama i podijelio doživljeno, njihove "mogućnosti" postoje samo na papiru.

Avatar megatronman
megatronman
19:58 27.03.2016.

I kako je moguće da je samo jedan ili dva najviše prodano? Da li je istina da taj auto ima domet samo sto km sa jednim punjenjem aku? Ako je tako to je beskorisna igračka.

OV
Ovozemaljski
23:07 27.03.2016.

I di je tu prica iz naslova?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije