Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 94
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
luksuz

Večernji u Parizu: Pogledajte premijerno novitete iz svijeta automobila

Mondial de l'Automobile
Foto: Reuters/PIXSELL
1/33
02.10.2014.
u 17:20

Novi Espace, Mazda MX-5, Fabia, Passat, Corsa, Lamborghini Asterion...

Škoda Fabia, VW Passat, Opel Corsa i Lamborghini Asterion samo su neki od noviteta koji su danas doživjeli svoje svjetske premijere na salonu automobila u Parizu. Mondial de l'Automobile jutros je otvoren za novinare, a od 4. do 19. listopada bit će otvoren i za ostalu javnost.

Lamborghinijev Asterion je koncept hibridnog coupea koji koristi kombinaciju 5,1-litrenog V10 motora iz Huracana od 610 KS i tri električna motora za konačnih 910 konjskih snaga. Asterion brzinu od 100 km/h može postići za 3 sekunde, a maksimalna brzina je 320 km/h.

Mazda je premijerno predstavila četvrtu generaciju svog sada već legendarnog roadstera MX-5. Na Hyundaijevu štandu vidjeli smo novi i20, a FIAT je predstavio mali crossover 500X, koji dijeli platformu s Jeepom Renegade predstavljenim u ožujku u Ženevi. Renault je pak predstavio novu generaciju svog dugovječnog jednovolumena Espace. Par novih jednovolumena predstavio je Ford – S-Max i C-Max. Privlačan novitet bio je i prvi Mini s peterim vratima.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

(Foto: Reuters/Pixsell)

Zanimljiv novitet na Audijevu štandu bio je TT Sportback, verzija sportskog TT-a s dodatnim parom vrata. Iz Audija su najavili još koncepta baziranih na TT-u. Od luksuznih noviteta ističu se još i BMW-ova Serija 2 Cabrio, Mercedes-AMG GT i nova B-klasa, Jaguar XE, Volvo XC90...

Da pariški autosalon ne prođe bez zvijezda izvan automobilske branše, pobrinuli su se Opel, koji je na svoj štand doveo Claudiju Schiffer, te Volvo, koji je posjetiteljima predstavio Zlatana Ibrahimovića, inače vlasnika njihova novog modela XC90.

>> Osma generacija Passata i XL Sport s Ducatijevim motorom najveći VW-ovi noviteti

>> Nova Fabia nudi dinamičniji izgled i veći prtljažnik

Komentara 2

N1
Nešo.15
09:35 03.10.2014.

Mercedes-Benz, Porsche, BMW - najbolji - Njemački kvalitet.

AA
aabbcc
18:08 02.10.2014.

Treba biti oprezan, jer auta se sve se vise grade od plastike ali ne armirane plastike kao nekada Trabant.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije