Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vodeći domet u segmentu

Opel Ampera-e između dva punjenja prevali 500 km

Opel Ampera-e
Foto: Opel
1/2
29.09.2016.
u 17:00

Kao ni dosadašnja Ampera, ni nova Ampera-e u Hrvatskoj se neće prodavati

Opelova svjetska premijera na pariškom salonu automobila električni je model Ampera-e na baterije. Dometom većim od 500 kilometara (električni domet, mjeren na temelju NEDC-ova testnog kruga) trenutačno za oko 200 km nadmašuje konkurente koji se u ovom segmentu mogu kupiti. Kao ni dosadašnja Ampera, ni nova Ampera-e u Hrvatskoj se neće prodavati.

– S novom Amperom-e nastavljamo najveću modelsku ofenzivu u Opelovoj povijesti. Ampera-e sa svojim izvanrednim dometom čini električnu mobilnost posve praktičnom za svakodnevnu upotrebu – rekao je glavni izvršni direktor Opela dr. Karl-Thomas Neumann.

NEDC-ov je krug važan za uspoređivanje, ali taj testni krug ne odražava svakodnevicu. U stvarnom svijetu na domet utječu karakteristike ceste, vremenski uvjeti, stil vožnje, opterećenost vozila. Stoga je Opel testirao Amperu-e i u skladu s brzinskim profilom definiranim voznim ciklusom WLTP, čiji su rezultati bliži stvarnom ponašanju u vožnji. Na temelju razvojnog testa Opelovi su inženjeri procijenili da je kombinirani WLTP domet veći od 380 km. Jasno, domet će u svakodnevnoj upotrebi varirati i ovisit će o osobnom stilu vožnje i vanjskim čimbenicima.

Performanse električnog motora Ampere-e ekvivalentne su 204 KS. Ovaj kompaktni električni automobil ubrzava od 0 do 50 km/h za 3,2 sekunde, a budući da se velike baterije kapaciteta 60 kWh pametno integrirane u podvozje, automobil nudi i pregršt prostora za pet putnika i prtljažnik kapaciteta kao kod peterovratnog automobila iz kompaktne klase. Ampera-e nudi i izvanredne digitalne mogućnosti povezivanja karakteristične za Opel zahvaljujući servisu OnStar i projiciranju zaslona pametnih telefona.

>> Premijerno pokazana Micra u Hrvatsku stiže u svibnju 2017.

Komentara 5

BI
Biouskoli91
18:53 29.09.2016.

Uveli novu metriku za ubrzanje: 0-50km/h :)))

DU
Deleted user
15:57 01.10.2016.

'Kao ni dosadašnja Ampera, ni nova Ampera-e u Hrvatskoj se neće prodavati' Zašto onda uopće pišete ove vijesti? :)

YP
ypenax
18:29 29.09.2016.

zašto se OPEL A pera neće prodavati kod nas!' Da li je skupa, pa ne bi bilo kupaca kod nas?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije