Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POVRATAK COUPEA

Mazda RX-7 vraća se 2016. godine

Mazda RX-7
Foto: Mazda
1/2
07.03.2014.
u 11:37

Službeno, planova nema, no direktori priznaju da je auto u fazi razvoja

Mazda RX-7 vratit će se 2016. godine, i to kao laki i agilni coupe s dva sjedala i rotacijskim motorom od oko 250 konjskih snaga, piše Autocar. Kružni motor trenutno je u razvoju, a projekt bi trebao koristiti istu platformu kao novi MX-5, koji se očekuje za 2015. godinu.

Iako Mazda službeno nema konkretnih planova za novi RX-7, direktori privatno priznaju da su auto i novi rotacijski motor u fazi razvoja te da je datum predstavljanja uključen u Mazdin dugoročni proizvodni plan, objavljen na auto-salonu u Tokiju pod kao "pet novih automobila do kraja financijske godine 2016."

RX-7 bi trebao slijediti jednostavnu dizajnersku filozofiju modela MX-5, a glavni dizajner je Ikuo Maeda, čiji je otac bio šef dizajna u Mazdi sedamdesetih, kada je prvi RX-7 stvoren. Maeda je rekao da još ne zna kako će novi coupe izgledati, dodajući u šali kako ga želi napraviti prije mirovine.

>> Mazda pokrenula stranicu posvećenu 25. obljetnici modela MX-5

Komentara 2

JA
james49
12:06 07.03.2014.

To se mora imati. Baš je cool. Kad bi se z........i.

N1
Nešo.15
13:32 07.03.2014.

Ma ne mazda, baš nije cool. Imamo puno bolje, najbolje: ASTON MARTIN, Ferrari, Corvette, Maserati, Lamborghini, ... !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije