Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA TESTU

Kutijasti oblik skriva prostor i praktičnost

Berlingo
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
19.10.2015.
u 18:00

Stražnje se staklo može otvoriti, stražnja sjedala zasebno izvaditi, a putnici na njih ulaze kroz praktična bočna klizna vrata

Kutijastog oblika, ublaženog simpatičnim linijama karakterističnim za Citroen, novi Berlingo Multispace pridružio se sada već ozbiljnoj grupi modela koji su se iz dostavnih premetnuli u putničke. Od dostavnjaka su baštinili praktičnost i zavidnu prostranost kabine - koja se ogleda u izdašnom prostoru za putnike, ali i još izdašnjijem za prtljagu (675 do 3000 l). Ulaskom u svijet obiteljskih automobila ovaj tip vozila dobio je i malo bolju serijsku opremu te više uglađenosti i udobnosti. U konkretnom slučaju, pet osoba u Berlingu neće se sudarati laktovima. Imat će mjesta za svu prtljagu i sitnice, a posebno je zanimljiva polica u vrhu vjetrobranskog stakla. Pristup kabini maksimalno je olakšan zahvaljujući bočnim kliznim vratima. Stražnje staklo također je moguće otvoriti i stražnja se sjedala mogu zasebno vaditi iz vozila.

Redizajn je Berlingu donio novi branik, masku i dnevna svjetla. U interijer su uvedeni kvalitetniji materijali i nove tehnologije. Testni primjerak sliku sa stražnje kamere parkirnog sustava prikazuje na 7-inčnom ekranu. Ekran je osjetljiv na dodir, a njime se upravlja i radio uređajem. Pod prednjim poklopcem je 1,6-litreni BlueHDI motor koji raspolaže sa 100 KS i 230 Nm okretnog momenta, a na stotinu prevaljenih kilometara potroši 5,5 litara goriva. Slabiji od dva ponuđena 1,6 HRI agregata dovoljno je snažan za Berlingo, elastičan i ne pretjerano bučan. Uparen je s ručnim 5-stupanjskim mjenjačem, za kojega bismo ipak poželjeli da je malo uglađeniji, a pri višim brzinama prevelika buka u kabini ukazuje i na mane izostanka šeste brzine. Isprobani Berlingo Multispace BlueHDI od 100 konja te s malo izdašnijom opremom stoji 136.500 kn.

>> Uz zatezanje bora dobio je i veću upotrebljivost

>> Dostavni furgoni i dalje bez trošarina i uz odbijanje PDV-a

Komentara 2

BO
bongosol
07:17 22.10.2015.

baš je ružan

KE
kermitovo
08:29 20.10.2015.

Molim vas napravite mi jedno dostavno vozilo ali samo nemojte da bude lijepo. I nastade berlingo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije