Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORTAŠ BEZ KROVA

Kabrioletom za 4,4 s do stotke

BMW M4 Cabrio
Foto: BMW
1/3
11.04.2014.
u 18:26

Baš u pravo vrijeme, početkom proljeća, BMW je predstavio kabriolet izvedbu novog sportaša M4, nasljednika M3 Cabrio

Lijepo proljetno vrijeme kao stvoreno je za vožnju bez krova, a BMW je za sladokusce pripremio M4 kabriolet. Ali, oni koji su ga odmah mislili zakapariti možda će ostati razočarani, jer na tržište stiže tek u rujnu. Premijera je zakazana za salon automobila u New Yorku.

Nasljednik kultne kabrio verzije modela M3, dolazi s tvrdim sklopivim krovom zbog kojeg je 230 kg teži od coupe izvedbe. Masa mu je porasla na 1750 kg, ali to nije značajno naštetilo performansama automobila. Do stotke mu treba 4,4 sekunde (0,2 s sporije od coupea), a najveća brzina je kao i kod coupea elektronski limitirana na 250 km/h.

Pogonski agregat je isti 3-litreni redni šestcilindarski sa 425 KS (od 5500 do 7300 o/min) i 550 Nm u rasponu od 1850 do 5500 o/min. Dakako, snaga i moment su postignuti uz pomoć dva turbopunjača. Birati se može između 6-stupanjskog ručnog mjenjača i 7-stupanjskog automatskog mjenjača sa dvije spojke.

Za otvaranje i sklapanje krova potrebno je dvadeset sekundi pri brzinama do 18 km/h. Prtljažnik nudi 370 litara, dok sa spuštenim krovom zaprima 220 litara. Cijena još nije poznata.

>> BMW potvrdio novi, dosad najveći SUV - X7

>> BMW X4 kao manja i lakša alternativa X6

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije