Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U završnoj fazi

Finalni okršaj šest lovaca za prestižnu titulu HR auto 2015.

HR auto 2015.
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
02.12.2014.
u 17:00

Citroën C4 Cactus, Hyundai i10, Mercedes-Benz C-klase, Nissan Qashqai, Opel Corsa i Renault Twingo snage su odmjerili na Oryx poligonu

Nacionalni izbor automobila godine - HR auto 2015. - koji već 21. put organizira Zbor automobilskih novinara HND-a, ušao je u završnu fazu. Na poligonu ORYX Centra za sigurnu vožnju održan je testni dan na kojem su automobili finalisti prošli nekoliko testova. Svrha je testova pomoći članovima žirija da lakše procijene koji automobil zaslužuje laskavu titulu i Zlatni volan, za kojeg se bore (abecednim redom) Citroën C4 Cactus, Hyundai i10, Mercedes-Benz C-klase, Nissan Qashqai, Opel Corsa i Renault Twingo. Na testnom su danu članovi žirija, predstavnici 12 najutjecajnijih medija, finaliste sukobili u slalomskoj vožnji, na testu podupravljanja i prekoupravljanja, testu zadržavanja idealne putanje u zavoju i izbjegavanja prepreke na klizavoj površini. Klizava površina na ORYX-ovom poligonu simulira ugaženi snijeg.

Članovi žirija do 10. prosinca - za kad je zakazano javno glasovanje i proglašenje pobjednika - imaju vremena za odluku koji model za 2015. godinu zaslužuje Zlatni volan, kao i o tome tko će dobiti Srebrni i Brončani volan te posebna priznanja u 12 kategorija. Dodjeljuje se i 13. priznanje, ono za najprodavaniji model, ali o njemu ne odlučuju novinari nego službeni tržišni podaci. Glavni je sponzor izbora HR auto 2015. INA, a izbor sponzoriraju i ORYX Centar za sigurnu vožnju, PZ Vrbnik i Jamnica. HR auto jedini je izbor te vrste u Hrvatskoj u kojem o najboljem automobilu na tržištu odlučuje struka, odnosno specijalizirani novinari koji su sve automobile i testirali.

>> Ovo je 6 finalista u izboru HR auto 2015. godine

>> Peugeot 308 proglašen HR autom 2014. godine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije