Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 133
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMETNI KVIZ

Znate li što znači ovaj znak? Bio je popularan, no danas ga se može naći samo na dva mjesta

znak
Foto: HAK
14.03.2023.
u 09:14

Prometni stratezi trokut s točkom sada smatraju nepotrebnim uz sve ostale novije znakove upozorenja.

Crveni trokut s punom crnom točkom kao novi prometni znak odobrilo je britansko Ministarstvo prometa još 1955. godine. Postavljao se na mjestima gdje su se često događale nesreće s teškim posljedicama.

Uz ovaj je znak često dolazila i ploča s objašnjenjem na kojoj je pisalo 'accident black spot'. Ovaj znak koji je vozače pozivao na dodatan oprez ubrzo je postao popularan diljem svijeta, no danas polako nestaje s cesta, piše HAK revija.

Prometni stratezi trokut s točkom sada smatraju nepotrebnim uz sve ostale novije znakove upozorenja. 

Navodno, prema svjedočanstvima vozača, ovaj se znak može pronaći još samo u Hong Kongu i na jednom mjestu u Velikoj Britaniji.

VIDEO Neobičan prometni znak

Ključne riječi

Komentara 1

DR
drAma
12:31 03.04.2023.

Ima li to veze s homoseksualcima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije