Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na testu

Rio ne osvaja vozača na prvu, ali teško mu je naći pravu manu

Kia Rio
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
1/6
27.10.2017.
u 08:55

Sa srednjom opremom EX Edition Rio stoji 95.565 kuna. Osnovnom je modelu cijena 84.990 kuna

Četvrta generacija Kije Rio ne razlikuje se značajno ni po dimenzijama ni prema dizajnu od svog predhodnika, koji je 2012. ponio titulu HR automobila godine. Već je tada Rio s dužinom preko četiri metra postao jedan od najprostranijih u B segmentu.

Novi model još je duži (406,7 cm) i u kabini nudi još više prostora za noge i ramena, posebice straga, dok je prtljažnik značajnije povećan - za 37 litara - i sada prima 325 l. Dizajn je atraktivniji i prilagođen novim smjernicama, s novom maskom, a veću promjenu donosi unutrašnjost koja je sada modernija.

Kia Rio
1/18

U početnoj konfiguraciji dolazi s 3,5-inčnim LCD zaslonom kakav je bio u našem testnom modelu, pokretanom početnim dobro poznatim i pouzdanim 1,25-litrenim atmosferskim benzincem s 84 KS. Ergonomija je odlična, dok je plastika i dalje tvrda, ali prema iskustvu iz prethodnika trajna.

Kvaliteta izrade je vrlo dobra, baš kao i udobnost sjedala. Rio ne osvaja vozača na prvu, ali svakim kilometrom vožnje sve se više uvlači pod kožu i teško mu je naći pravu manu. U gradskoj vožnji, uz progresivan upravljač i precizan 5-stupanjski ručni mjenjač te dobru preglednost, snalazi se odlično. Benzinac se rado vrti i s njim Rio prilično hitro obavlja gradsku vožnju. A ono što je možda i najveći adut Rija jest lakoća upravljanja i vožnje. Prosječno smo trošili 6,8 l/100 km.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Hazl113
Hazl113
17:03 03.02.2018.

Gepek je veći, jer nema rezervnog kotača.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije