Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEMA MJESTA PANICI

Trik koji svi vozači moraju znati: Što učiniti kada je baterija daljinskog ključa prazna

Sustav start-stop u automobilu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/2
17.05.2023.
u 11:10

Automobil se, unatoč problemima s upravljačem, može otključati i upaliti jer su proizvođači u daljinski upravljač ugradili i ključ za hitne slučajeve

Sve više modernih automobila oslanja se na praktičnu tehnologiju gdje glavnu ulogu preuzima daljinski ključ. Na mnogim automobila više nema brave na vratima za otključavanje kao ni brave za paljenje. Mnogi vozači stoga ne znaju da nema mjesta panici kada se daljinski upravljač pokvari ili mu se isprazni baterija.

Automobil se unatoč tim preprekama može otključati i upaliti jer su proizvođači automobila u daljinski upravljač ugradili i ključ za hitne slučajeve. I moderni automobili, iako se isprva ne čini tako, imaju klasičnu bravu na vratima koja je skrivena iza malog poklopca na kvaki vrata. Za otključavanje automobila potrebno je samo ukloniti poklopac i otključati vrata na klasičan način, otkriva Fenix magazin.

VEZANI ČLANAK

Kod modernih automobila koji nemaju bravu za paljenje tipka za pokretanje radi i kada je baterija u ključu prazna. Potrebno je držati ključ malo bliže tipki i automobil će se upaliti. Različiti modeli automobila imaju i različite načine otvaranja kućišta daljinskog upravljača te se detaljne upute za pronalazak skrivenog ključa mogu pronaći u priručniku za uporabu automobila

VIDEO Moćna brzina jurilica: Doslovno su 'proletjeli' na autocesti

Komentara 6

Avatar Make my day
Make my day
18:30 17.05.2023.

Kad Sv. Petar objašnjava mnoštvu: zapamtite, u životu kad jedna vrata zatvorite, druga vam se otvaraju. - Znam, odgovori jedan, imao sam i ja stojadina.

GE
geler203
21:55 17.05.2023.

Bez pajsera i četvorice za guranje nigdje ići.

US
ustrajan
16:28 17.05.2023.

Klasika Opel Olympia 1938 je bila moderna jer niti je imala kljuc u volanu a palila se pritiskom na "gumb" na panelu pokraj volana!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije