Naslovnica Auti Automobili

Rimčev C_Two, koji postiže brzinu od 412 km/h, uskoro će biti izložen u Zagrebu!

Od petka 28. rujna do nedjelje 30. rujna Rimac C_Two, elektropogon istog automobila, Greyp električni bicikli i drugi proizvodi Rimac Automobila bit će izloženi na Trgu Josipa Jurja Strossmayera.
21. rujna 2018. u 12:31 32 komentara 4039 prikaza
C_Two
Foto: Rimac Automobili
Pogledajte galeriju 1/4

Hrvatska će publika prvi put uživo moći vidjeti novi automobil Rimac Automobila C_Two. Nakon što je predstavljen u Ženevi C_Two nagledao se svijeta da bi se konačno vratio kući kako bi bio predmet želja i domaće publike. Naime, tijekom posljednjeg vikenda ovog mjeseca, od petka 28. rujna do nedjelje 30. rujna Rimac C_Two, elektropogon istog automobila, Greyp električni bicikli i drugi proizvodi Rimac Automobila bit će izloženi na Trgu Josipa Jurja Strossmayera.

Rimčev C_Two u muzeju Petersen Automotive Los Angeles Rimčev novi C_Two izložen u jednom od najprestižnijih muzeja

Svaki puni sat održavat će se prezentacije izložaka i zainteresirana publika detaljnije će biti upoznata s tehnologijom te će dobiti odgovor na sve upite.

– Naš kalendar ove godine bio je ispunjen brojnim strateški važnim događajima i automobilskim sajmovima zbog kojih nismo stigli prije pokazati C_Two u Hrvatskoj. Nakon više godina istraživanja i razvoja, prvi put smo svijetu predstavili našu drugu generaciju automobila, Rimac C_TWO. Prototipni primjerak premijerno je otkriven na autosalonu u Genevi u ožujku. U želji da upoznamo domaću publiku i predstavimo im naš automobil i tehnologiju, odlučili smo organizirati trodnevni događaj u središtu Zagreba. Želimo što većem broju posjetitelja predstaviti barem dio onog na čemu strastveno i intenzivno radimo u Svetoj Nedelji, rekao je Mate Rimac.

C_Two | Autor : Rimac Automobili Foto: Rimac Automobili

Podsjetimo, C_Two potpuno je električni sportski automobil koji ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, oslobađajući 1914 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi. Ovaj automobil razvijen je iznova, ne nasljeđujući ništa iz prve generacije, Concept_One automobila, osim ideje da bude tehnološki najnapredniji supersportski automobil na svijetu.

Kruži Zagrebom Senzacija: Na testu Rimčev automobil koji bi mogao voziti sam

Srce ovog automobila – njegov elektropogon čine četiri individualna električna motora kojima upravlja Rimac All-Wheel Torque Vectoring, koji raspoređuje moment po svakom kotaču, kontrolira moment 100 puta u sekundi i tako se omogućuje iskorištavanje maksimalne količine prianjanja svakog kotača. Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućuje domet od 650 kilometara.

Količina tehnologije očituje se i u procesnoj snazi računala ugrađenih u automobil koja je jednaka računalnoj moći 22 MacBook Pro računala. Rimčev tim za autonomnu vožnju trenutačno na hrvatskim prometnicama prikuplja podatke i testira algoritme koji će rezultirati autonomnim sustavima ovog supersportskog automobila na stazi.

Ukradeni bicikl Lopov se sam otkrio Detektivskom pričom ekipa Mate Rimca pronašla ukradeni bicikl poznatog nogometaša

Planirana je proizvodnja 150 jedinica C_Two, isporuke kreću 2020., a većina komponenti će se, kao i do sada, proizvoditi u Hrvatskoj. Cijeli razvoj i proizvodnja tehnologije i automobila u umovima je i rukama tima koji danas broji više od 400 ljudi i 26 nacionalnosti s lokacijama u Svetoj Nedelji, Splitu i Osijeku.

Od pionira na području tehnologije električne mobilnosti, tvrtka se razvija u snažnog dobavljača ključnih sustava elektrifikacije proizvođačima hibridnih i električnih automobila kao što su Renault, Seat, Koenigsegg, Aston Martin, Porsche, Automobili Pininfarina i ostali. Specifičnost tvrtke očituje se u razvoju i proizvodnji velikog dijela komponenti i dijelova unutar jedne ograde: od pogonskih i baterijskih sustava preko infotainmenta sve do izrade karoserijskih dijelova i dijelova ovjesa. U Zagrebu će biti i predstavljani i primjeri tehnologije koju svetonedeljska tvrtka razvija za druge autoproizvođače.

Pogledajte video: Novi električni automobil - C_Two

[video: 24188 / ]
VIŠE JE MANJE
Torbice kao izraz stila – ove sezone u modi su upečatljivi komadi

A1 izdvaja za Vas

 • Krotila:

  Uljanik dati RimcU,da prozvodi električne brodove i tankere.

 • Vito:

  Ostvaruje najveću brzinu od 412 km/h, oslobađajući 1914 konjskih snaga, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 1,97 sekundi. --- Baterija kapaciteta 120 kWh jednim punjenjem omogućuje domet od 650 kilometara. ::: To bi odlično koristilo u zrakoplovstvu - ... prikaži još! bešmno, brzo polijetanje i domet po Hrvatskoj jednim punjenjem od Bregane do Bajakova - 306,5 km, bez mogućih "presretača"

 • Avatar Čitatelj300
  Čitatelj300:

  Svjetska firma a inžinjerima nude početnu plaću 4500 kuna. Zato su i stali tu gdje jesu. Uz svu tu svjetsku popularnost već je trebalo nešto nastati od te firme...a oni i dalje proizvode jedan auto godišnje.