Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Što izabrati

Otkrili koje boje automobila najbolje, a koje najgore drže vrijednost

Chevrolet Camaro
Foto: Eamon and James Clarke/Press Association/PIXSELL
1/2
23.10.2017.
u 10:02

Prosječni automobil izgubio je 33,1 posto vrijednosti, žuti 27 posto, a zlatni 37.1

Vjerojatno ste čuli priče o tome kako neki modeli automobila bolje "drže" cijenu od drugih. No, čini se da na vrijednost rabljenih automobila utječe i - boja.

Naime, američka tražilica za automobile iSeeCars analizirala je više od 2,1 milijuna rabljenih automobila starih tri godine svih boja prodanih od rujna 2016. do kolovoza 2017. i utvrdila kako vrijednost najbolje drže žuti, a najgore zlatni automobili.

Prosječni automobil izgubio je 33,1 posto vrijednosti, žuti 27 posto, a zlatni 37.1. "Najuspješnije" boje iza žute su narančasta, zelena i bijela, dok su uz zlatnu i ljubičasta, bež i srebrna.

- Žuti auti su relativno rjeđi, što možda potiče potražnju i pomaže u održavanju njihove vrijednosti - rekao je Phong Ly, direktor iSeeCarsa.

Međutim, rjetkoća nije jedini čimbenik jer su i bež, ljubičasta i zlatna također rijetke boje, imaju samo 0,7 posto udjela, ali gubitak vrijednosti im je više od 10 posto gori od prosjeka. Najuobičajenije boje - bijela, crna i siva - po držanju vrijednosti jako su blizu prosjeka.

Komentara 1

AL
alloallo
07:05 27.10.2017.

budaletine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije