Naslovnica Auti Automobili

Porsche ulaže u Rimac Automobile, Mate Rimac ostaje većinski vlasnik

Cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes
20. lipnja 2018. u 09:04 130 komentara 12903 prikaza
Oliver Blume i Mate Rimac
Foto: Rimac

Rimac Automobili i njihova sestrinska tvrtka Greyp Bikes zaključili su drugu rundu investiranja i to s jednim sasvim posebnim partnerom. Naime, manjinski udio u tvrtkama Mate Rimca kupio je nitko drugi doli Porsche AG!

Rimac C_Two C_Two u detaljima Sve tajne Rimčeva bolida: baterije imaju snagu kao mala hidroelektrana

Kako se kaže u priopćenju jutros stiglom u redakciju, cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje podrške Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja: postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

- U manje od jednog desetljeća sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila te je dodao kako je stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila izazov za cijeli život pa imaju još dug put pred sobom.

Mate Rimac Mate Rimac: 'Monaco je nevjerojatan, ali meni je i dalje draža Hrvatska, pa čak i moje Livno'

- Ulazak u razvojnu suradnju s Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije, rekao je Rimac.

- Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti, kaže Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche-u te dodaje kako u Porscheu smatraju kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadaju da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju. Ulaganje tvrtke Porsche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017., zaključuje drugu rundu investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima tvrtki Rimac i Greyp, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. S lipnjem 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki.

Oliver Blume i Mate Rimac
1 / 33
Rimac C_Two
Rimac C_Two Čudovište iz Hrvatske Autobild: Rimac C_Two je najmoćniji sportski auto na svijetu Mate Rimac veliki posao Rimac u Kini gradi tvornicu električnih motora i baterija vrijednu milijardu kuna
Adrenalinska Hrvatska
Adrenalinska Hrvatska
Rafting može biti idealna zabava, ali hrvatske rijeke kriju mnoge opasnosti

A1 izdvaja za Vas

  • sokodnaranče:

    Svaka čast. Takve mlade naša drzava treba!

  • PozdravizIstre:

    Bravo Rimac! Znam da sigurno radis cijele dane i noci, ajd neka se rezultati vide. Barem nekome u ovoj drzavi...I daj dobre place svojim zaposlenicima, budi primjer drugima...pozdravljaju te Istrijani!

  • westsouth:

    Bravo Mate