Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolje za okoliš, ali...

Kaos u Njemačkoj: Punjenje električnog automobila može biti puno skuplje od goriva

Električni automobil
Foto: DPA/PIXSELL
29.06.2019.
u 10:34

Na E.ON-ovim punionicama 100 kilometara dometa košta 7.95 eura, na New Motionovim punionicama 14.88 eura, a na Plugsurfingovim punionicama visokih 16.36 eura

Dok su u Hrvatskoj punionice električnih automobila još uglavnom besplatne, u Njemačkoj je potpuno drugačija situacija.

Na E.ON-ovim punionicama 100 kilometara dometa košta 7.95 eura, na New Motionovim punionicama 14.88 eura, a na Plugsurfingovim punionicama visokih 16.36 eura.

Istovremeno 100 kilometara benzinskog automobila košta 8.70 eura u prosjeku – objavio je njemački institut za analizu tržišta Statista, piše HAK revija. Cijena za 100 km dizelskog automobila još je povoljnija jer ta vozila tradicionalno troše manje goriva.

Cijena po kWh na njemačkom tržištu varira od 29 do 89 centi pa sada svi pozivaju na ujednačavanje cijena.

Komentara 91

Avatar Apsalar
Apsalar
11:11 29.06.2019.

Mda... "kad te mami šećerom te hrani, kad mu dođeš i kruha ti brani" Prvo su sufinancirali električne automibile, pa je punjenje bilo besplatno, a sad kad su vas navukli, ukidaju sve to. Poznata taktika.

ZE
Zekonja
11:09 29.06.2019.

Elektricni auti suu obicna prevara, i sto se tice ekologije i isplativosti. Inace mene sto km mojim bmw-om kosta 5 litara dizela ili 6,5 eura. A ovi nek se voze jeftino sa preplacenim autima za 18 eura na 100 km.. I jos moraju puniti sat vremena svakih 400 km. I jos nakon 100 000 km moraju zamjeniti baterije koje kostaju kao pola auta. Tko voli neka izvoli.

DO
Dolinski
11:17 29.06.2019.

Posljedice nerazumne "zelene ideologije" (treba razlikovat od razumnih zahtjeva zelenih) polagano dolazi na naplatu. Udarni događaj (popraćen masovno u njemačkim vijestima) prošli tjedan u Njemačkoj je bio prosvjed zelenih aktivista protiv elektrana na ugljen. Pa što si ti štreberi misle, od kuda će struja doć za njihove klimatizirane domove, urede i za njihova električna vozila i za njihove vlakove!!!???, sa neba će past!?, mahom svi obnovljivi izvori imaju svoje značajne nedostatke (još uvijek!), ako igdje, onda baš u njemačkoj trebaju se koristiti elektrane na ugljen, jer Njemci će paziti na filtere i kvalitetno izgaranje tog ugljena - koristi u odnosu na nuklearnu energiju (kada se uračuna rizik od havarije) je sigurno bolji za ugljen

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije