Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
25.09.2009. u 18:21

Nevin sigurno nije, baš kao što mu je do novca očito bilo stalo kad je uredno podizao na saborskoj blagajni.

Gradonačelnik Đakova i saborski zastupnik SDP-a Zoran Vinković kažnjen je s deset tisuća kuna jer je čak 19 puta uzimao od Sabora naknade za dolazak na sjednice iako je na njih dolazio službenim automobilom u vlasništvu Grada Đakova. Vinković poručuje da je za njega “Sabor čisto gubljenje vremena”, da je novac vratio, jer mu “do novca nije stalo”, te da se smatra nevinim. Nevin sigurno nije, baš kao što mu je do novca očito bilo stalo kad je uredno podizao na saborskoj blagajni. Ako mu do nečega doista nije stalo, to su možda saborske sjednice na kojima, kako kaže, “gubi vrijeme”, koje bi valjda mogao iskoristiti za nabijanje kilometraže.

Direktor HŽ-a sa 192 na sat juri prema zatvoru

Zoranu Popovcu, predsjedniku uprave HŽ holdinga, prijeti zatvorska kazna od šest mjeseci do tri godine, ali ne zato što je u lipnju 2008. prihvatio za 1,4 milijuna kunu skuplju ponudu o nabavi dijelova, o čemu piše Jutarnji, nego zbog prometnog prekršaja. Popovcu je, naime, zbog jurnjave od 192 kilometra na sat sudskom presudom oduzeta vozačka dozvola, a potom je zaradio i kaznenu prijavu jer je opet uhvaćen u službenom autu kako vozi unatoč izrečenoj zabrani. Ispada da više mora strepiti zbog brze vožnje nego zbog skupih nabava. Nabave za državna poduzeća u ovoj zemlji, osim novinara, ne nadzire nitko, a brzu vožnju ipak nadziru presretači.

Za svog prijatelja izmislio i tvrtku i radno mjesto

Tonino Picula, bivši SDP-ov gradonačelnik Velike Gorice, prije isteka mandata iskoristio je položaj da zaposli svog nezbrinutog prijatelja Borisa Mahača iz Dugog Sela. Kako javlja 24 sata, Picula je osnovao gradsku tvrtku VG Plin, a Mahač je tamo postao direktor i jedini zaposlenik s plaćom od 10.500 kuna. Posao je očito bio fiktivan jer plin u Velikoj Gorici distribuira zagrebačka plinara, ali se Picula pravda kako je riječ o iskusnom stručnjaku koji je trebao izraditi niz studija. Da je Mahač plinski stručnjak, vidi se iz njegove biografije jer se, osim poljoprivredom, bavio još samo politikom u Piculinu SDP-u. Pametnome dosta.

Ključne riječi

Komentara 3

DO
domenico
13:14 28.09.2009.

To je baš lijepo, a ovog gospodina se baš lijepo sjećam jer on uvijek ima nešto za reći o socijalnoj osjetljivosti, ali to očito zaboravi čim iziđe iz sabora...

KA
karambita
09:25 18.02.2010.

Ima li u ovoj banani drzavi i jedan majmun koji nije nesto opljackao, pronevjerio i sl. Pa te majmune pod hitno u kavez.

OB
-obrisani-
12:09 10.02.2010.

vinković je protuha i pijanac , a to se možete uvjeriti ako malo raspitate đakovčane koji to naravno žele priznati , a budući da je sve ideološki obojeno nitko ni nerazmišlja da kritizira nekoga iz svog tabora, a iza tog vinkovića stoje mnoge afere , a ako se otkriju onda će biti frke. Lopovluci oko putnih troškova, lopovluci oko namještenih parnica Đakovo vs E nerga d.o.o., nepotizam u gradskom muzeju, pijančenja i prostačenja po Đakovštini, razvodi, pa ženidbe, stjecanje koristi za pojedine firme u Đakovu , vozilo vrijedno 3,5 milijuna kuna poklonjeno energi d.o.o. itd., uglavnom veliki pijanac i lokalni šerif, a uz to veliki komunistički lažovčina jer preko jugo medija uspjeva plasirati laži

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?