Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mondo.hr

Anotirani hobit: Kako je nastao klasik fantastične književnosti

Anotirani hobit
Foto: Mondo
03.01.2014.
u 10:02

U povodu obljetnice rođenja autora Hobita, J.R.R. Tolkiena, iskoristite super ponudu na Mondu i naručite knjigu Anotirani hobit uz koju ćete otkriti kako je nastao ovaj književni klasik.

Obljetnica rođenja J. R. R. Tolkiena, autora popularne priče o susretljivom i mirnom hobitu Bilbu Bagginsu, obilježava se 3. siječnja. Hobit nosi u sebi za svakoga ponešto – snagom izvorne mašte zabavlja djecu, duhovitošću šarmira odrasle, slojevitošću zaokuplja književne kritičare a stalnošću potražnje zadivljuje knjižare. Ova predivna bajka puna čudesnih stvorenja iz svijeta mašte: vilenjaka, goblina i trolova, jedan je od najljepših klasika fantastične književnosti, jedna od najtiskanijih knjiga u povijesti nakladništva i jedna od najčuvanijih knjiga u svakoj biblioteci.

U povodu Tolkienova rođendana, strastvene fanove opusa J. R. R. Tolkiena i Hobita knjiga Anotirani hobit uvest će u postupak nastajanja ovog popularnog književnog djela, njegovih interesa i djela koja su na njega utjecala te načina na koji je to oblikovalo pojedinosti Međuzemlja. Douglas A. Anderson, veliki poznavalac cjelokupnog Tolkienova djela, u njoj pruža dragocjeni uvid u nastanak Hobita i autorovih popratnih ilustracija, otkrivajući cijeli niz izvora koji su utjecali na Tolkiena pri stvaranju ove jedinstvene dječje pripovijesti, preko čijeg je obzorja provirio drevni svijet Silmarilliona i udario temelje stvaranju najpopularnije knjige 20. stoljeća, Gospodara prstenova. Knjiga pruža vrijedan uvid u Tolkienov život i povijest objavljivanja Hobita te pojašnjava kako se svaki dio radnje uklapa u ostatak Tolkienova izumljena svijeta. Knjigu od 400 stranica možete naći na Mondu po cijeni od 161,10 kn.

Napomena: Na Mondo Internet Supershopu možete plaćati svim karticama (American Express i Diners do 12 rata), pouzećem ili općom uplatnicom (internetskim bankarstvom). Cijena dostave je 30 kn, dok je za narudžbe više od 700 kn dostava besplatna. Rok isporuke je 1 do 3 radna dana. Za dodatne informacije kontaktirajte nas na besplatni telefon 0800/4468 ili na info@mondo.hr.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?