CeKaTe

Zvijezde estrade glumit će u "Pirandello cabaretu"

Foto: Davor Višnjić/VLM
Zvijezde estrade glumit će u "Pirandello cabaretu"
12.01.2012.
u 09:27
Dramaturginja Lana Bitenc, u produkciji kazališta Don Hihot, traži glumce i plesače za kabare
Pogledaj originalni članak

– Kod plesača tražimo gipko tijelo i vedar duh – tim riječima Lana Bitenc započela je audiciju za svoj novi projekt "Pirandello cabaret". U produkciji privatnog kazališta "Don Hihot" dramaturginja Bitenc, u povodu 145. godišnjice rođenja velikog talijanskog pisca Luigija Pirandella, na scenu Centra za kulturu Trešnjevka postavlja priču o muško-ženskim odnosima popraćenima zvucima talijanskih kancona legendarnog Al Bana, Rite Pavone i Pina Gagliardija.

– Ispričat ćemo priču kroz oči Pirandellove poremećene žene Antoinette Portulano, koja mu je bila inspiracija za mnoga djela o identitetu, kao što je to slučaj s poznatim djelom "Šest lica traži autora" – rekla je Bitenc.

Kabare će u svom izričaju kombinirati ples, pjevanje, glumu, videoprojekcije i simultano prevođenje talijanskih kancona. Producenti još uvijek ne žele otkriti tko će biti glavne pjevačke zvijezde, ali su nam rekli da je riječ o poznatim imenima hrvatske scene. Premijera je potkraj travnja.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.