Taksi drama

Zagrebački taksisti su nakon deset godina smijenili svoje šefove

Foto: 'Robert Anic/PIXSELL'
Zagrebački taksisti su nakon deset godina smijenili svoje šefove
01.07.2011.
u 14:03
Skupštinari udruženja, njih 97, izglasalo je smjenu predsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora
Pogledaj originalni članak

Članovi udruženja Radio taksija Zagreb svrgnula je na posljednjoj skupštini, održanoj u četvrtak, svoje šefove! Kulminacija je to višemjesečnih previranja unutar udruženja koje okuplja zagrebačke taksi vozače koji su prikupljali i peticiju s istim ciljem – odlaskom uprave koja vlada posljednje desetljeće.

Ni govora o datumu

No, potpisi nezadovoljnih vozača nisu na kraju bili ni potrebni jer su upravu maknuli sami skupštinari. Konkretno, njih 97 koji su se u četvrtak okupili u hotelu International. Slijede novi izbori za predsjednika udruženja, upravni i nadzorni odbor. Dok s jedne strane taksisti tvrde da bi se to trebalo dogoditi u narednih mjesec dana, smijenjena vrhuška odgovara da o datumu nije bilo ni govora.

– Da bi mogli postići jedinstvo i spriječiti eventualni raskol među nama, odlučili smo se na taj korak kako bismo zadovoljili baš sve u udruženju. To nije ništa nenormalno, tek želja da se provedu novi izbori – rekao je Emir Pašalić, glasnogovornik Radio taksija Zagreb. Tko će se sve boriti za fotelje predsjednika, Upravnog i Nadzornog odbora – nisu željeli otkriti, kažu o imenima se još ne špekulira.

– Moja bi žena bila najsretnija da se ne prijavim, ali ja osobno još nisam donio odluku želim li se prijaviti na novim izborima. Iskreno, nisam stigao o tome razmišljati – kaže Pašalić. Hoće li u borbu za titulu koju već sada ima i predsjednik udruženja Juraj Šnidarić, Pašalić je tek diplomatski odgovorio – da ne može govoriti u njegovo ime. Da se mene pita, mislim da bi se svakako trebao kandidirati na izborima – zaključio je glasnogovornik.

Krive su varalice

Odluka zadnjeg dana lipnja prekretnica je u vremešnom udruženju koje je pod povećalom od dolaska konkurencije. Sami taksisti su se raskolili, ali u konačnici svi sada žele novo vodstvo. Pašalić pak danas govori kako su za smjenu najglasniji bili oni koje je uprava odlučila prokazati zbog varanja građana, što je dio njihove, kako kaže, transformacije udruženja. Međutim, to zbunjuje budući da su ih smijenili njihovi članovi, koji su inače na sjednici ranije odolijevali zahtjevima pojedinih kolega da im je potrebna nova uprava.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

PD
PDVporeznik
10:51 02.07.2011.

Sve se znalo prije nego je počelo, a sad svi iznenađeni i uvređeni: lopine istjeraj još većom lopinom, slijedi pogoduj Kosti, uvedi kaos kao pravilo u Zagrebu– obim posla baziran na nerealnim cijenama, slijedi negdje će falit, slijedi nekom moraš uzet, slijedi logika najprimitivnijeg kapitalizma, nemoj platiti radnike, muzi dok ide, ne plaćaj PDV, doprinose, servise, gorivo, leasing... lijepo se vidi puno casha na hrpi, ali uvijek fali kad radiš s minusom...podmićuj na sve strane, prijeti, muljaj, laži... a kad sve pukne, Koste nema nigdje... zaglavit će i žena i sin, gdje neće ostali priljepci, ali Kosta neće imati ništa s tim...nestat će s cashom i dugovima... Najbolji su dio vozači očajnici, većina ilegalci, pod motom ako nećeš ti, ima ko hoće... što misle postići štrajkom? Ako ne uspiju, bit će još neko vrijeme još veće roblje ili ostati bez posla (neš ti posla!?)... ako uspiju, ostaju bez posla odmah, jer vidi logiku gore, ako ne uzima njima, a kome će??? A ako ne zakida, mora preći na realne cijene, slijedi daleko manji obim posla i vozači su opet na cesti... iz tave u vatru...

PD
PDVporeznik
11:01 02.07.2011.

Svi su to unaprijed znali, a sad se čude...a tko je to forsirao, i dalje podržava, namjerno stvarajući kaos pod motom tržišne utakmice??? Sherlock Holmes bi rekao: samo slijedi put love...puno ih je umočilo, a još više izvisilo... sreća je samo da se ovaj lanac sreće sve brže vrti svome kraju... O lopinama iz Udruženja ne vrijedi trošiti riječi... musti će dok god u udruženju bude kapi života i prebijene kune... fenomenalan salto mortale... odluka skupštine o smjeni i momentalnim izborima se tumači kao nekakvo priznavanje želja dijela članstva...samo ne padajte u tipičnu grešku – ne identificirajte lopine iz uprave sa taksistima koji kravo zarađuju svoj kruh na cesti... trebao im je cammeo da shvate s kim imaju posla, samo je to kemoterapija koju mnogi neće preživjeti, a da im je zlo od svih nuspojava, zlo im je...

ŠZ
štef z klanjca
15:06 04.07.2011.

Jadni moji ZG taxisti !!! Bravo Kosta MInovski i njegovi jataci u vladi ! Uspjeli ste razorit jedinstvo u ZG taxiu i omogićiti Zubaku miran ulazak na tržište. Kad ckrene ZUBak onda će Minovski pušiti lulu mira (Ku..inu) sa ZG taxistima