tjedan restorana

Za meni od 100 kuna gužva u Felliniju, Maximilianu...

Foto: Petar Glebov/PIXSELL
Tjedan restorana
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL
Tjedan restorana
Foto: Grgur Žučko/PIXSELL
Tjedan restorana
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
Tjedan restorana
Foto: Borna Filić/PIXSELL
Tjedan restorana
12.03.2014.
u 18:00
U fiksnu cijenu jelovnika u sklopu manifestacije koja traje do 16. ožujka uključeni predjelo, glavno jelo i desert, a ponegdje i čaša vina
Pogledaj originalni članak

Mjesto više tražilo se za vikend u malenom talijanskom restoranu na Savskoj cesti. U trattoriju Fellini dolazili su oni s rezervacijom, no i slučajni prolaznici koji su odlučili iskoristiti tjedan kada je hrana u restoranima jeftinija.

Naručuju vodu

No i oni koji nemaju običaj odlaska u restorane, odlučili su izdvojiti sto kuna, kolika je fiksna cijena za predjelo, glavno jelo i desert. Trattoria Fellini jedan je od 55 ugostiteljskih objekata koji su se odlučili uključiti u manifestaciju Tjedan restorana, koja traje sve do nedjelje 16. ožujka.

Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Foto: Davor Višnjić/Pixsell

– Dobro nam dođe da popunimo restoran u večernjim terminima koji su nam slabiji – kaže Željko Avramović iz Fellinija. Ipak, nakon što potroše sto kuna na hranu, za piće gosti daju minimalno. Zaposlenici restorana tako parovima, najčešćim posjetiteljima Tjedna restorana, donose litru mineralne vode ili običnu vodu.

Gosti koji prvi put dođu znaju se i vratiti iako se navike, slažu se ugostitelji, teško mijenjaju pa će tako posjetitelj mimo manifestacije uvijek radije pojesti jelo u svom omiljenom restoranu.

Odbijali goste

U konobi Mašklin i Lata kažu da rezultat prošlogodišnjih Tjedana restorana nisu novi gosti, no da posao onog koji ne sudjeluje u manifestaciji ozbiljno trpi.

Foto: Borna Filić/PIXSELL

Foto: Borna Filić/Pixsell

– Dolazi nam jako puno poslovnjaka koji se vrate i privatno – kaže Antonio Sudar iz konobe u Hebrangovoj. Dobro je i revanširati se onima koji stalno dolaze pa im se pruži prilika da povoljnije jedu – tvrdi Zlatko Puntijar, vlasnik Starog Puntijara na Gračanskoj cesti.

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

Foto: Žarko Bašić/Pixsell

U Dva goluba, kultnom restoranu na Maksimirskoj cesti otvorenom 1935., u prosjeku naprave deset porcija dnevno, dok su u petak 7. ožujka, na prvi dan Tjedna restorana, u novootvorenom bavarskom restoranu Maximilian goste morali i odbijati zbog nedostatka mjesta.

Foto: Grgur Žučko/PIXSELL

Foto: Grgur Žučko/Pixsell

Ove godine u manifestaciju su se uključili i barovi hotela Esplanade, Sheraton, The Westin i Antunović, koji svaki dan od 18 do 19.40 nude koktele po promotivnim cijenama, od 20 do 25 kuna.

>>Počinje Tjedan restorana! Prilika za uživanje u hrani s popustom

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.