PAUK MU ODNIO AUTO

'Uhvaćeni' šef: Evo, podmirio sam kaznu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Juroslav Dragun
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Juroslav Dragun
27.11.2016.
u 17:18
Pauk mu je odnio auto jer ga je parkirao u pješačkoj zoni, a ondje, ističe, nije bio privatno, već je išao u kraći obilazak s gradonačelnikom
Pogledaj originalni članak

Juroslav Dragun, šef prometnih i komunalnih redara kojem je pauk prošle subote odnio nepropisno parkiran automobil u Tomićevoj ulici, pokraj uspinjače, priznao je prekršaj i platio kaznu. Kazao nam je jučer, dan nakon što je Večernji list objavio tekst o njegovu “grijehu”, da je time što su šefu “digli” auto prometni redari dokazali da se drže se propisa i da pri kažnjavanju nema pošteđenih.

A sastanak se oduljio...

– Istina je da sam u subotu parkirao u pješačkoj zoni službeni automobil, no nisam obavljao privatne poslove, već sam išao u kraći obilazak s gradonačelnikom. Sastanak se oduljio, a kako automobil ima dozvolu za ulazak u pješačku zonu, no ne i parkiranje, pauk je odradio rutinski posao – rekao je Dragun. Pokazao nam je i plaćenu kaznu u iznosu od 150 kuna zbog parkiranja na nedopuštenom mjestu te plaćeni račun u iznosu od 500 kuna za trošak odvoza paukom.

– Ako se kazna plati u roku od osam dana, ona se prepolovi, dok se trošak pauka mora platiti u cijelosti – objasnio je Dragun.

Prema datumu s odreska uplatnice, kaznu je podmirio u ponedjeljak, a račun za pauka platio je u srijedu.

Pohvala i za prijavu

U uredu, dodao je, nije prozivao redara koji je naredio dizanje njegova auta, a pohvalio je i stanare koji su ga prijavili.

– Želim iskoristiti ovu pogrešku da kažem građanima da moramo održavati red i da radimo po pravilima. Svatko tko napravi prekršaj mora snositi i posljedice, a to je plaćanje kazne – istaknuo je Dragun.     

>> Šef prometnih redara parkirao u pješačkoj zoni, radnik mu pozvao pauka

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

NA
nasunis
21:21 27.11.2016.

Pusti covika, kaznu je platio i bok , vi bi ga na vjesala, ali opet Isil je demode

JJ
jjurica
21:08 27.11.2016.

Koji lik! Oni koji kažnjavanju obične građane radi prekršaj. To je kao da se policajac u odjelu za droge fiksa! Otkaz iz svih državnih i javnih službi momentalno!

DU
Deleted user
18:46 27.11.2016.

Što bi ovo trebalo biti, reklama za Bandića i dokaz da se on i njegovi ubiše od poštivanja propisa? Da je Zagreb uredan grad, ne bi glasao za ovakve seljačine što tretiraju građanje kao stoku i uvode feudalni harač na parkiranju, od čega nije stvoren nikakav red, nego tlačenje građana. Zašto bi automobili gradske uprave uopće imali dozvolu da se vozikaju u pješačkoj zoni? Da ne mogu mrdnuti razmažene seljačke zadnjice, pa da se malo prošetaju, kao što rade gradske uprave u civiliziranim europskim gradovima?