Bit će upisani

Sva djeca će u vrtić, a ima još stotinjak mjesta

Foto: Matija Topolovec/PIXSELL
Sva djeca će u vrtić, a ima još stotinjak mjesta
05.06.2014.
u 13:00
U vrtićima diljem grada ostalo je stotinjak nepopunjenih mjesta, a najveća je gužva za mjesto bila u zapadnom dijelu Zagreba
Pogledaj originalni članak

Do 18. lipnja rok je u kojem se roditelji, čija djeca nisu dobila svoje mjesto u nekom od zagrebačkih vrtića, na to mogu žaliti. Liste za upis, čiji su preliminarni rezultati objavljeni ovog tjedna, tada će biti zaključene. U vrtićima diljem grada ostalo je stotinjak nepopunjenih mjesta, a najveća je gužva za mjesto bila u zapadnom dijelu Zagreba.

– Ove godine u vrtićima ima tisuću mjesta više nego prošle godine - rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić.

U 2009. godini u gradskim je predškolskim ustanovama bilo 32.000 mjesta, dok je ove godine za mališane oslobođeno 41.000. Kako bi, pak, mjesta bilo još i više, otvorit će se vrtići u Stenjevcu, Kašini te u Podsusedu.

>> Tražili papire za vrtić u roku od dva dana, pa produljili do kraja mjeseca

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.