Nova Bandićeva akcija – Tiha noć

Poklopci više ne klapaju, popravio ih je Mali grm

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Šahtovi u Zagrebu
10.11.2017.
u 08:49
Kad ‘klapne’ u tri ujutro čovjeku pod prozorom, kaj mislite, koga se sjeti? Pa mene i mame mi – Bandić je objasnio razlog popravka
Pogledaj originalni članak

Sad se čuje, ali začas neće – objašnjavali su jučer okupljenima oko šahta u Desprimskoj djelatnici tvrtke Mali grm dok su po njemu poskakivali i čekali dolazak gradonačelnika Milana Bandića ne bi li započeli s prezentacijom sanacije poklopaca koji lupaju.

Nek’ vibrira, ali da se ne čuje

Veći broj ljudi oko jednog šahta, komentirali su oni koji su stigli na društveni događaj tjedna u kvartu, nisu vidjeli nikad, a kako sad lupa pa onda prestane, u prolazu su gledali i vozači ZET-ovih autobusa, ali i kamiona, kojima nije smetalo pričekati nekoliko minuta dok se sanacija klopotanja ne izvrši.

– Kad “klapne” u tri ujutro čovjeku pod prozorom, kaj mislite, koga se sjeti? Pa mene i mame mi – razlog postavljanja tekuće plastike na poklopce šahtova objasnio je gradonačelnik Milan Bandić, koji bi da svaki njegov sugrađanin 365 dana u godini ima tihu noć. Jer, kad utihne gradska vreva, objasnio je, poklopci su još glasniji. A odgovoran je on za svaki od njih 60-ak tisuća.

– Kao i za sve dobro i loše u gradu, i kad golub krepa na Trgu bana Jelačića, ja sam odgovoran – rekao je Bandić pa najavio kako će do Nove godine biti još prezentacija sanacije poklopaca koji lupaju. Dok god se za taj problem ne nađe rješenje i na temelju njega raspiše javna nabava.

– Neka poklopac vibrira, ali samo da ne “klapa” – ustanovio je pravo rješenje gradonačelnik, dok je direktor Zagrebačkih cesta Ante Todorić objasnio kako je lupanje poklopaca na šahtovima “kompleksno” jer oni “lupaju zbog različitih razloga”.

Sišla sam zbog klape

– Kad budemo nabavljali nove poklopce, uzet ćemo one koji ne “klapaju”. A ove koji “klapaju”, popravit ćemo – jednostavan je plan razložio Todorić pa dodao kako je postupak sanacije, koji je jučer radio Mali grm, brz proces. Očisti se ležište i sam poklopac, a zatim nanese pasta od dvokomponentne tvrde plastike koja podnosi i najteža opterećenja. Otkrio je i da postoji pedesetak vrsta šahtova pa će se zato organizirati još ovakvih prezentacija ne bi li se sanirali svi glasni šahtovi. Zainteresirani za postupak posebno su bili i umirovljenici koji žive u domu za starije ravno iznad najglasnijeg poklopca u kvartu.

– Pa sišla sam jer sam čula da će biti klapa – gledajući oko sebe kad će se pojaviti izvođači, govorila nam je simpatična umirovljenica. Da “klapa” šaht, objasnili su joj, na kraju, oni koji su vjerno pratili sanaciju poklopca.

– A ja mislila koncert – rekla je, ali ipak ostala da se i sama uvjeri hoće li, nakon što ga Mali grm obradi, poklopac i dalje biti glasan. Dobro je, ustvrdila je, pa priznala da šaht nije čula ni prije sanacije i to zbog vrlo jednostavnog razloga – slabo čuje jer je već u godinama.   

  

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

DU
Deleted user
18:16 10.11.2017.

A da nabavite koji bus na linijama gdje ih evidentno nedostaje? Da uklonite stupove ulične rasvete zabetonirane doslovno na sred pješačkih staza? Da redovno obnavljate linije biciklističkih staza, zebri? Da riješite pitanje namjene bivših tvornica, zgrada u kojima su bili razni korisnici? Da popravite uleknuća na cestama ispred autobusnih stajališta u kojima se nakuplja kišnica a automobilisti zalijevaju ljude koji čekaju bus? I tako dalje

DU
Deleted user
11:04 10.11.2017.

Ne postoji jadnija i primitivnija samoreklama i veličanje samoga sebe.

Avatar comandante
comandante
10:35 10.11.2017.

kakav jeftini populista, mafijaš ... i takav vlada glavnim geadom 15-ak godina... sramota