prijevoz

Od Rugvice do Kvatrića ZET-ovim autobusom

03.02.2014., Zagreb - Nove ZET-ove autobusne linije u Sopnici Jelkovec koje povezuju to naselje sa gradom. Linija 279 za Dubec. Photo: Tomislav Miletic/PIXSELL
22.08.2015.
u 12:55
ZET traži da općina pokrije moguću manjak od prodaje karata
Pogledaj originalni članak

Stanovnici Rugvice uskoro bi umjesto autobusima Čazmatransa do Zagreba mogli ZET-om. Osnovno što se očekuje od pregovora, koje je započeo gradonačelnik Milan Bandić, a vode ih čelnik Rugvice Mato Čičak i predstavnici ZET-a, jeftiniji je prijevoz građana i češće linije. Podsjetimo, trenutačno je cijena pojedinačne karte Čazmatransa 25 kuna, a mjesečne radničke oko 860 kuna.

–ZET je u suradnji s resornim službama Grada i Općine već izradio cjelokupan prijedlog prometno–tehničkih rješenja - kazali su iz Ureda gradonačelnika.

Prema tom prijedlogu, Rugvica bi bila povezana s Kvaternikovim trgom, a autobusi bi vozili na dionici Hrušćica – Ježevo te Hrušćica – Prevlaka čime bi se znatno poboljšala prometna povezanost i na području općine Rugvica, ali i same općine sa Zagrebom. Iz Ureda gradonačelnika su kazali da se još samo čeka suglasnost Općine. Čelnik Rugvice Mato Čičak potvrdio je da se pregovara te kazao da će o svemu uskoro odlučiti Općinsko vijeće.

– Zalažemo se za dolazak ZET-a u našu općinu no vodimo pregovore oko troškova. Naime, Općina može cijeli projekt sufinancirati s maksimalno 600 tisuća kuna, no u prijedlogu ugovora od ZET-a stoji da se obvežemo davati subvencije ukoliko trošak ne pokrije prodaja karata. Ta subvencija po prijedlogu može bit i do 2,6 milijuna kuna, a budući da je naš proračun oko 7 milijuna to nam je neprihvatljivo - kazao je Čičak. Dodao je da se nada da će ZET prihvatiti ugovor kako bi autobusi čim prije mogli prevoziti putnike. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

IC
ICCO
18:00 22.08.2015.

Bandić je došao, obećao ZET a nije rekao da će to koštati milijune. Lako je tako lupetati i obećavati svima sve!

TH
than
20:07 22.08.2015.

25 kuna pojedinacna radnicka kod Cazmatransa ?!?! Pa zet do velike gorice naplacuje 20 kuna u jednom smjeru. Bas me zanima koliko bi tu odvalio. Vjerojatno bi jeftinije bilo otici na kupanje u Crikvenicu s onim dnevnim autobusima preko ljeta.

2X
2Xgeneral
10:40 23.08.2015.

miki nema pojma niočemu - lako je populistički lupetati na teret zagrebčana. nika nije nikome dao svoj dinar kao veoma osjetljivi socijalni humanitarac ali je zato zagreb doveo na prosijačj+ki štap!! 7 milijardi kunića sljedeća otplata kredita!! otkud će to platiti??? opet se zadužiti i lupetati kako je uspješan i "pametan" skupa sa kojićem i kikašem!