Važna obavijest za Zagrepčane

Od ponedjeljka sve do daljnjeg tramvaji ne voze preko Jadranskog mosta

Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Prvi tramvaji prometuju na rekonstruiranoj trasi rotora
Foto: Marin Tironi/PIXSELL
Zagreb: Prvi tramvaji prometuju na rekonstruiranoj trasi rotora
26.08.2022.
u 16:26
Radi se zamjena prijelaznih naprava, koja uvjetuje demontažu tramvajske pruge. Kao supstitucija tramvajskog prometa Jadranskim mostom, uspostavit će se izvanredna autobusna linija
Pogledaj originalni članak

Zbog sanacije Jadranskog mosta, odnosno zamjene prijelaznih naprava, a koja uvjetuje demontažu tramvajske pruge, od ponedjeljka, 29. kolovoza, do završetka radova, tramvajski promet Jadranskim mostom bit će obustavljen. Tramvajska linija 7 prometovat će skraćeno do stajališta Savski gaj, a linija 14 prometovat će s Mihaljevca skraćeno do Savskog mosta, javljaju u ZET-u. 

Kao supstitucija tramvajskog prometa Jadranskim mostom, uspostavit će se izvanredna autobusna linija 615 (Savski most – Trnsko) koja će s terminala Savski most polaziti svakih 10 minuta. Vremena polazaka iz Trnskog koja su navedena u rasporedu su prolazna, odnosno približna.  U polascima sa Savskog mosta autobusi će se zaustavljati na stajalištima Studentski dom Stjepan Radić, Savski gaj, zatim se polukružno okretati na raskrižju Avenije Dubrovnik i Ulice Radoslava Cimermana, zaustavljati se na stajalištima Trnsko i Savski gaj te nastavljati do terminala Savski most. Raspored polazaka linije 615 dostupan je na početno-krajnjim stajalištima te na internetskoj stranici ZET-a.

– U ponedjeljak, 29.08. započinju pripremne radnje neophodne za sanaciju gornjeg ustroja mosta, AB ploče i opreme, koji će uključivati izradu privremenih provizorija, uklanjanje tračnica te obustavu tramvajskog prometa na mostu. O početku radova na gornjem stroju mosta, za koji će se promet regulirati zasebno, javnost ćemo pravovremeno obavijestiti – kažu u Gradu.  

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 4

Avatar cuki2020
cuki2020
04:14 27.08.2022.

Zašto autobus ne vozi do Središća? 05.09. počinje škola , gimnazije su na tom raskršću. Ovo okretanje na najlošijem raskrsću Trnsko Kajzerica suluda je ideja a da ne spominjemo do Središća samo tram.7, a niti stanica u Sigetu ne radi. U bus 109 kada počne skola, jedva možèš ući.

KO
konj1
09:04 28.08.2022.

Od rekonstrukcije rotora postoji okretište Savski Gaj tako da u ovakvim situacijama bus ne mora do Središća kao nekad.