korolija umjesto nogala?

Propao izbor novog ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak

Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održali prosvjed
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održali prosvjed
23.01.2020.
u 22:00
Osim smijenjenog ravnatelja Bore Nogala, svoje programe predstavile su dvije liječnice iz Srebrnjaka Mirjana Turkalj i Romana Djerdja Juraški te Dragan Korolija Marinić
Pogledaj originalni članak

Nakon jučerašnje sjednice Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak nema više nagađanja o tome kome je namijenjeno mjesto ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak – očito abdominalnom kirurgu dr. Draganu Koroliji Mariniću, nekadašnjem sanacijskom ravnatelju KB Dubrava te potom zamjeniku Siniše Varge dok je ovaj bio ministar zdravstva. Korolija je nakon Ministarstva zaposlen na Klinici za tumore KBC-a Sestre milosrdnice, a kao i Varga, SDP-ovu je člansku iskaznicu zamijenio onom Stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti.

Za njega je jučer glasalo troje članova UV-a na čelu s prof. Anom Stavljenić Rukavinom. Od glasanja su se suzdržali prof. Davor Plavec, pomoćnik ravnatelja, koji je na početku sjednice dao do znanja da će biti prisutan, ali neće glasati jer Upravno vijeće nije osnovano po zakonu, ne radi prema Statutu ni Poslovniku pa time nema ni legitimitet za donošenje odluka. Plavec ih je upozorio da odlučivanjem na nezakonit način snose kaznenu odgovornost zloporabu položaja i ovlasti. Nije glasala ni predstavnica imenovana iz Grada.

Troje koji su glasali za Koroliju svakako ohrabruje i mišljenje koje je ministar Milan Kujundžić poslao gradonačelniku Milanu Bandiću, u kojem stoji kako je odredba članka 260. Zakona o zdravstvenoj zaštiti o broju članova upravnih vijeća samo instruktivna te da se do okončanja postupaka usklađivanja statuta zdravstvenih ustanova s odredbama Zakona primjenjuju odredbe važećih statuta ustanova.

Kandidaturu su podnijele, uz smijenjenog dr. Boru Nogala, još dvije liječnice iz Srebrnjaka i članice znanstvenog vijeća, prof. Mirjana Turkalj i prim. Romana Gjergja Juraški.

I dok zapošljavanja liječnika na Srebrnjaku predstavljaju problem, ovih se dana tamo ipak zapošljava – ali nezdravstvene radnike! U bolnici se osniva novi odjel za javnu nabavu i u njega se zapošljava dvoje ljudi. 

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

GR
gravitacija
14:08 24.01.2020.

Bi li ikako Kujundžić i Bandić mogli zajedno završiti u Remetincu? Plenkiju gadno letaju crni labudovi.

TM
trade_mark
10:09 24.01.2020.

bandiću, gori ti pod prstima. a ti se stavljenićka u svojim godinama ne bi smjela previše igrati s vatrom. bar bi to trebala znat. na vašem mjestu ja bi si nabavio neki mali prijenosni aparat za gašenje požara... onak za prvu ruku, dok ne emigrirate u Međugorje!!!

LA
larala
08:26 24.01.2020.

marinić,zar to nije onaj što je u kb dubrava namještao natječaje, kujundžićev nasljednik u ravnateljskoj fotelji? iz svega ovoga postaje više nego očito zašto je nogalo smijenjen. politici smetaju pa reže i posljednje zdrave grane u ovom društvu