Breeze bar

Nazdravite li uz Boranku sa Žitnjaka, pomoći ćete pošumljavanju Dalmacije

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Foto: Robert Anic/PIXSELL
26.06.2020.
u 13:40
Vlasnici kafića zaljubljenici su u hrvatski proizvod i hokej pa su prigodno bar otvorili u prostoru gdje se nekoć nalazio Fun shop hokejaškog kluba Medveščak.
Pogledaj originalni članak

Idealno je za pijuckanje uz deserte jer ima okus kave i tamne čokolade. I poželjno je da se pije na temperaturi od 12 stupnjeva jer se tada oslobađaju esteri zbog kojih je okus bombastičan. Opisuje tako Matej Jurčić, vlasnik craft pivovare Pulfer na Žitnjaku, pivo Boranku, koja se može degustirati u novootvorenom kafiću Breeze bar kod istočnog ulaza u Dom sportova.

Za sokove voće s OPG-ova

Vlasnici kafića zaljubljenici su u hrvatski proizvod i hokej pa su prigodno bar otvorili u prostoru gdje se nekoć nalazio Fun shop hokejaškog kluba Medveščak. Iako ga više nema, njegov duh živi u navijačima iz sektora B. Tako su nekadašnju atmosferu iz Ledene dvorane, gdje se tijekom utakmica tradicionalno pilo pivo Pulfer, željeli preseliti na terasu kafića koja se smjestila između dvije breze pa je po tome lokal dobio i ime.

Foto: Robert Anic/PIXSELL

– Želimo iskoristiti priliku i usto potaknuti prodaju domaćeg craft piva kao što su Boranka, Ziher i Landsky, ali i podržati obiteljska poljoprivredna gospodarstva iz okolice Zagreba. Od njih, naime, otkupljujemo svježe sezonsko voće za naše napitke. Trenutačno, primjerice, imamo cijeđene sokove od jabuke, maline i borovnice – govori Martina Ivančević, ugostiteljica u Breeze baru.

Na rustikalnoj terasi s modernim štihom može se, dakako, popiti i uvijek najpoželjniji napitak, kava, a planiraju u ponudu uvrstiti i domaće džinove.

BooBoo dizajnirala etiketu

No u ponudi je ipak najposebnija Boranka, koja je na Žitnjaku nastala krajem prošle godine. Pola litre stoji 24 kune, a njezinom se kupnjom doniraju sredstva za pošumljavanje Dalmacije koja je 2017. stradala za brojnih požara.

– Boranka je nastala u sklopu projekta obnove spaljene vegetacije primorja koji su pokrenuli Gorska služba spašavanja, Hrvatske šume i Savez izviđača – objašnjava Jurčić.

Ilustraciju za projekt, koja se nalazi i na etiketi boce, osmislila je BooBoo, poznata hrvatska autorica koja živi i radi u Berlinu.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.