Cijene od 10 do 175 kuna

Kamo na doručak u Zagrebu: Evo što je glavno na meniju!

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
Cup&Cake
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
Kava Tava
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
Bistroteka
17.08.2015.
u 15:00
Zagrepčani još uvijek nisu prihvatili trend da doručkuju izvan kuće
Pogledaj originalni članak

Izaći na večeru u restoran ili ručati izvan kuće te izbjeći dan u kuhinji Zagrepčanima nije neobično. No, kada je u pitanju doručak, Zagreb, slažu se ugostitelji, zaostaje za svjetskim trendovima.

– U Europi, ali i svijetu, sasvim je normalno prije posla sjesti na doručak u restoran. Ponuda je bogata, cijene nisu visoke, pa se isplati objedovati izvan kuće. Ipak, u Hrvatskoj je najvažniji obrok u danu i dalje pomalo zanemaren, a oni koji doručkuju ipak to čine kod kuće ili u hodu pojedu pecivo – govori Tatjana Mrduljaš, vlasnica Bistroteke u Teslinoj 14.

Ugostitelji šire ponudu

Bistroteka u ponudi, od kada je otvorena u studenom prošle godine, ima bogatu ponudu doručka koju stalno proširuje, a isto čini sve više restorana u centru grada. Provjerili smo stoga gdje se i što u Zagrebu može doručkovati, po kojoj cijeni te jesu li Zagrepčani već počeli prihvaćati trend koji im sugeriraju ugostitelji.

– U zadnje vrijeme nam na doručak dolazi sve više domaćih gostiju, posebice subotom kada je velika gužva. Ipak i dalje prednjače stranci koji su ovdje na godišnjem te koji imaju i više vremena za doručak – kaže Tatjana Mrduljaš. Slažu se s njome i ostali ugostitelji s kojima smo razgovarali.

– Na naš doručak dolaze isključivo turisti, kako gosti hotela tako i ostali. Zagrepčani jednostavno nemaju još tu naviku, a i preskupo im je objedovati u gradu – poručili su u Hotelu Dubrovnik. A Dored Najjar iz Kave Tave iskoristio je pak turistički razvoj grada za unapređenje ponude.

– Iako naš doručak vole i Zagrepčani, posebice mlađi, puno je više stranaca. Stoga u dogovoru sa zagrebačkim apartmanima prodajemo i vaučer za doručak turistima koji se može iskoristiti tijekom cijelog dana – rekao je Dored Najjar te napomenuo kako su stranci posebno oduševljeni zagrebačkim sirom i vrhnjem.

I vegetarijanski doručak

A primjer hotela i restorana koji su na svoj meni stavili i doručak, počele su pratiti i zagrebačke slastičarnice, poput Cup&Cakea te Choco cafea. Iako je ponuda i dalje veća od potražnje, ugostitelji su već počeli unapređivati ponudu kako bi privukli goste da doručkuju baš kod njih. Tako, primjerice, u Hotelu Esplanade pripremaju poseban doručak po narudžbi, po želji gostiju s posebnim režimom prehrane, poput vegetarijanskih jela i jela bez glutena.

>> Znate li zbog čega bi ove namirnice trebali jesti zajedno

GUVERNERKA ZGROZILA AMERIKU

'Bio je gadan i zao. Smrdio je i ganjao djecu. Jarac je poskočio i ispalila sam hitac'

Priznanje je objavila u svojoj knjizi „Nema povratka“ koja je mješavina autobiografije, političkih analiza napada na demokrate, kako bi lustrirala odlučnost da provodi teške odluke. Svoga psa Cricketa odvezla je do šljunčare i jednostavno ga upucala. "To nije bio ugodan posao, ali morao se obaviti", napisala je. Kad ju je već uhvatio trenutak iskrenosti, političarka na koju Trump ozbiljno računa, priznala je i da je usmrtila jarca kojeg je držala njezina obitelj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

DU
Deleted user
20:36 17.08.2015.

175 kn za dorucak? Da li je ovo menu iz Remetinca. Tamo je naime drustvo koje si to moze priustiti!

Avatar utunelu
utunelu
08:22 18.08.2015.

ja ne zelim izlazit u grasd u kojem je korupcija glavni meni u kojem caruje neosudeni kralj korupcije!!

NO
nono
13:11 18.08.2015.

moja ekipa uredno doručkuje vani prije posla, menu...mali makjato,dupli pelin i tic-tac za desert