Inicijativa

HSS održao okrugli stol Zagreb – bijesni grad!

Foto: Igor Kralj/PIXSELL
HSS održao okrugli stol Zagreb – bijesni grad!
28.06.2012.
u 14:55
Unatoč nastojanjima ove političke inicijative koja je trebala iznjedriti kvalitetne zaključke da bi se ovakvi postupci u budućnosti spriječili, svi relevantni predstavnici nadležnih službi su izostali
Pogledaj originalni članak

Gradska organizacija HSS-a Grada Zagreba održala je danas okrugli stol pod nazivom „Zagreb - bijesni grad“ u nastojanju da se razjasne događanja vezana uz velik broj pasa koje je ubila veterinarska inspekcija u Zagrebu.

Unatoč nastojanjima ove političke inicijative koja je trebala iznjedriti kvalitetne zaključke i prijedloge kako bi se ovakvi postupci i događanja u budućnosti spriječili u gradu, svi relevantni predstavnici nadležnih službi izostali su s okruglog stola, zaključio je Nenad Matić, predsjednik zagrebačkog HSS-a.

Ujedno je iznesena osuda postupaka veterinarskih inspektora koji su usmrtili 43 psa pod sumnjom na bjesnoću.

GO HSS-a zatražio je reformu veterinarske inspekcije za zaštitu životinja s posebnim osvrtom na moralni i etički aspekt, primjenu manje drastičnih mjera u okolnostima sumnje na bjesnoću kao i sugerirao da krv bude ispitana serološkim pretraživanjem na nazočnost specifičnih protutijela za virus bjesnoće kad je riječ o udomljavanju pasa.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.