SUTRA

Dan otvorenih vrata u Savskoj 1: Zagrebački vatrogasci pripremili bogat program

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Na krovištu zgrade na Zrinjevcu buknuo požar
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Na krovištu zgrade na Zrinjevcu buknuo požar
30.09.2022.
u 09:00
Ne štede pripadnici JVP-a na sadržajima jer posljednje dvije godine nisu mogli ugostiti Zagrepčane.
Pogledaj originalni članak

Kako preživjeti požar, kako ga gasiti, a što se nikako ne smije raditi kad vatra zahvati dom. Kako izgleda vožnja u kanaderu, vatrogasnom vlakiću, čamcu, ali i u navalnom, kemijskom te ostalim vatrogasnim vozilima. Od čega se sastoji oprema za spašavanje iz ruševina te s visina, kako se kugla vatrogasnim cijevima, igra Jenga opremom za spašavanje iz prometnih nesreća...

Sve to moći će se vidjeti (i doživjeti) sutra od 9 do 15 sati u Savskoj 1, na Danu otvorenih vrata Javne vatrogasne postrojbe Zagreb. Nisu vatrogasci štedjeli na sadržajima jer posljednje dvije godine zbog pandemije u svojoj centralnoj postaji nisu mogli ugostiti Zagrepčane, koji im se inače tradicionalno pridružuju na događanju prvog vikenda u listopadu.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Zagreb: Na krovištu zgrade na Zrinjevcu buknuo požar

Njihovim dvorištem "prodefilira" tada nekoliko tisuća ljudi, a ove će godine, uz već navedene aktivnosti, dan moći provesti i u utrkivanju s vatrogascima u brzom oblačenju, upoznavanju s maskotom Hrabrim Hrvojem te Mionionima, a moći će se i zaroniti s vatrogasnim roniocima. Pripremili su vatrogasci i darove, a iako se Danu otvorenih vrata najviše vesele klinci, koje oduševi vatrogasni vlakić, tu su i sadržaji za odrasle.

Inače, prošle je godine JVP imao 4651 hitnu intervenciju, a uklonili su čak 1141 dimnjak, gotovo 3000 kvadrata oštećenih fasada te izravno spasili 61 osobu. Usto im je stiglo pedeset novih kolega.

>> VIDEO: Vatrogasci se bore s požarom koji je buknuo na Žitnjaku

 

 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.