imate li i vi fotke?

20 kvartovskih slika starog Maksimira

Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
20 kvartovskih slika starog Maksimira
01.11.2013.
u 13:30
Muzej grada Zagreba poziva sugrađane da se uključe u projekt Zagrebački kvartovi dostavom materijala o starom Zagrebu
Pogledaj originalni članak

U srijedu 6. studenog kod izloga u Maksimirskoj cesti broj 10 bit će otvorena ulična izložba posvećena upravo - Maksimiru. Riječ je o projektu Muzeja grada Zagreba nazvanom Zagrebački kvartovi, a na izložbi će biti izloženo dvadesetak fotografija istaknutijih hrvatskih fotografa iz fundusa Muzeja grada Zagreba koji su svoju inspiraciju potražili upravo na prostoru Maksimira, poput Josipa Kokalja, Vladimira Guteše, Vladimira Horvata, Milana Pavića, Šime Radovčića, Pavla Cajzeka, Radiše Mladenovića, te izabrane fotografije nepoznatih autora.

Istovremeno, iz muzeja pozivaju sve Zagrepčane koji posjeduju građu o starom Maksimiru i njegovim prepoznaljivim obilježjima poput Dinamovog stadiona i Zoološkog vrta, da im se jave i dostave materijale o 6. prosinca 2013. te da se i sami donacijom ili posudbom svojih predmeta uključe u pripremu izložbe.

Izložba će biti postavljena u proljeće 2014. a autor je koncepta Kristian Strukić, dok je za likovno oblikovanje zaslužan Miljenko Gregl. 

 

ŽESTOKA BORBA IZNAD CRNOG MORA

VIDEO Ukrajina naoružala svoje dronove pa ušla u bitku s ruskim helikopterom: 'Mnogi su mislili da je ovo nemoguće'

Na snimci se vidi ukrajinski dron kako spretno manevrira kako bi izbjegao napade ruskog jurišnog helikoptera. Ipak, naposljetku, dron usporava i zaustavlja se prije nego što ga zahvati nova paljba. Zapali se, a zatim eksplodira. Ovaj prizor označava prvi put da je primijećena ukrajinska pomorska bespilotna letjelica naoružana protuzračnim projektilom, što je znak brze evolucije u strategiji obrane Ukrajine.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
10:31 02.11.2013.

Izvrsno! Mi iz Maksimira dužni smo to pogledat. Nadam se da bu i nepoznatih starih fotki. Da spojim priče staroga i dede s prizorima iz starih vremena.

IB
Ivan Brnčić
21:08 02.11.2013.

u fb rgupi Zakaj volim Zagreb ima na stotine starih foti Zagreba..svih kvartova..