Vodič za dobru zabavu

15 prijedloga za super vikend u Zagrebu

Foto: Gastro Music Fest
15 prijedloga za super vikend u Zagrebu
18.05.2018.
u 11:44
Isplati se otići na Beer Fest, počinje i Gastro Music na Zrinjevcu, a možete si priuštiti i novu tetovažu
Pogledaj originalni članak

Lijepo je vrijeme povezano s početkom sezone dobrih festivala, a ovaj vikend na Zrinjevac donosi Gastro Music koji će mnoge oduševiti svojom bogatom street food, ali i glazbenom ponudom.

Odličan lineup ima i drugi Zagreb Beer Fest koji se također isplati posjetiti. Ne propustite ni Tattoo konvenciju koja uključuje i prvenstvo Hrvatske u bodypaintingu, ali ni dvadeseto izdanje Mineral Expo sajma.Posljednji put ove sezone u Teatru Exit možete gledati popularne “Kauboje”, a Međunarodni dan muzeja obilježite obilaskom besplatnih izložbi u Klovićevim dvorima i Hrvatskom školskom muzeju.

1. Obilježite dan muzeja

Foto: Hrvatski povijesni muzej

Međunarodni dan muzeja obilježava se večeras u 20 sati u Klovićevim dvorima glazbeno-scenskom izvedbom “Nakon Katarine: ruski velikani 19. stoljeća”, a besplatan je i ulaz na izložbu Stephana Lupina. Besplatno se može i u Hrvatski školski muzej danas od 10 do 18 te sutra od 17 do 20 sati. Hrvatski povijesni muzej pak danas od 16 do 18.30 sati organizira radionicu animiranog filma za djecu od 10 do 14 godina.

2. Street food + Zsa Zsa

Od danas pa sve do 27. svibnja možete biti dio urbane glazbene priče na Gastro Music Festu by Kala na Zrinjevcu. Čak 20 vrhunskih ugostitelja predstavit će svoju street food ponudu u rasponu od meksičke kuhinje i tjestenine s plodovima mora do proljetnih fritula i češkog trdelnika. Glazbeni dio festivala otvara Zsa Zsa večeras u 20 sati, a ovaj vikend nastupit će i Daria Hodnik & bend, Naama Gheber quintet te Tomo Ricov.

Foto: Gastro Music Fest

3. Raskrižje u kinoteci

Večeras se u Kinoteci može uživati u filmu “Raskrižje”, inspiriranom legendom o blues-glazbeniku Robertu Johnsonu, a sutrašnja projekcija rezervirana je za “Pink Floyd: The Wall”. Oba filma počinju u 20 sati, a matineja subotom,koja donosi “Nevjerojatnu priču o divovskoj kruški”, u 11.

Foto: kinoteka

4. Posljednji kauboji

Vrhunska predstava “Kauboji” redatelja Saše Anočića posljednji se put ove sezone izvodi večeras u 20 sati u Teatru Exit. Igraju Rakan Rushaidat, Matija Antolić...

Foto: Teatar Exit

5. Travellounge & Klinci​​​​​​​

Sutra od 10 do 12 sati organizira se program “Travellounge & klinci”, specijalno, deveto izdanje niza putopisnih druženja u Travel and Technology HUB-u u Gackoj 16. Pozvane su cijele obitelji; roditelji će biti smješteni na gornjem katu, a za djecu je organizirana radionica u suradnji s Qatar Airwaysom, Sport Educa programima vježbanja i kreativnom crtaonicom za male svjetske putnike. Travellounge će savjetovati kamo i kako na put s djecom, a moći ćete čuti i priče zanimljivih obiteljskih avantura.

Foto: travellonuge

6. Hotel bulić u tvornici

“Nora – Lutkina kuća”, predstava nastala u produkciji kazališta Hotel Bulić, izvodi se u nedjelju u 20 sati u Tvornici kulture. Režiju potpisuje Senka Bulić, a glumačku postavu jednog od najizvođenijih djela svjetske književnosti čine Helena Minić Matanić, Marko Cindrić, Lucija Šerbedžija, Igor Kovač i Darko Japelj. Uaznice u pretprodaji možete nabaviti za 50 kuna, a na dan predstave bit će 70.

Foto: Marko Ercegović

7. Let 3, Pipsi, Partibrejkers

Počeo je sinoć drugi Zagreb Beer Fest, koji će se na Trgu Francuske Republike zadržati do nedjelje. Večeras je u 21.30 na rasporedu skupina Let 3, sutra stižu Pips, Chips & Videoclips, a u nedjelju Partibrejkersi. Uz njih nastupaju i Kandžija & Gole žene, Porto Morto, The Miceks... Svakoga se dana igra uvijek zabavan beer pong, a subotu i nedjelju publika može rezervirati svoje vrijeme i za Smart pub quiz. Ulaz je besplatan.

Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
let 3

8. Mineral expo

Ovoga vikenda od 10 do 20 sati u Domu sportova možete razgledati Mineral expo Zagreb, dvadeseto izdanje Međunarodnoga sajma dragog i poludragog kamenja. Atrakcija je nastup robota dinosaura T-rexa, koji je na rasporedu sva tri dana u 11, 14, 16 i 18 sati. Cijena jednodnevne ulaznice 20 je kuna, a za sva tri dana 30, dok je za djecu do 14 godina i grupe učenika besplatno. Sajam ima prodajni i edukativni aspekt.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
mineral expo

9. Čitanje kazališta

Slavnom je redatelju Federicu Felliniju, u povodu predstave koju po kultnom filmu “Proba orkestra” priprema Edvin Liverić, posvećena tribina “Čitanje kazališta” koja je večeras u 19 sati u ZeKaeMu.

10. Svijet u meni

“Svijet u meni – svijet u kojem živim” naziv je izložbe keramike Snježane Pokos-Vujec koja se otvara sutra u podne u Galeriji ULUPUH. Tom će prigodom Vinko Vujec na kontrabasu i Vedran Vujec na udaraljkama izvesti glazbeni program, a izložba se besplatno može razgledati do 29. svibnja.

Foto: ULUPUH

11. Stižu majstori iz Japana, Njemačke, italije, Meksika...

Od danas do nedjelje u atriju kina Studentskog centra održava se peta Tattoo konvencija. Možete dogovoriti termin, a biraju se i najbolje tetovaže.

Foto: Thinkstock
tetovaža

12. Zavirite u laboratorije instituta “Ruđer Bošković”

Otvoreni dan Instituta “Ruđer Bošković” organizira se sutra od 10 do 17 sati, a donosi znanstvena predavanja i 16 tematskih punktova u labosima.

13. Superstary i Cabaret u klubu Kontesa

Superstary, “vinil bend kojem još nije istekla garancija”, svira večeras u 21 sat u Jazz & Cabaret klubu Kontesa. Sutra je u 21.30 kabaretski program.

14. Besplatno na Go Green večer s Danom Gillespie

Go Green večer s Danom Gillespie​ sutra je u 20 sati u Sceni Vidra, gdje legendarna britanska blues-pjevačica gostuje u sklopu europske turneje.

15. Velika zvjerka gostuje u maloj sceni

U nedjelju u 20 sati u Maloj sceni izvodi se “Velika zvjerka”, hvaljena predstava Planet Arta. Glume Slavko Juraga, Marko Torjanac i Luka Dragić.

​​​​​​​

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.