Nezgoda

Zrakoplov se srušio na rep nakon što su radnici iskrcali teret iz nosa

Foto: Jochen Lubke/DPA/PIXSELL
Zrakoplov se srušio na rep nakon što su radnici iskrcali teret iz nosa
19.03.2019.
u 17:50
Ovakvi su incidenti dosta rijetki, ali se češće događaju s teretnim zrakoplovima. Zbog toga neke kompanije koriste stalke za repne dijelove kako bi se to spriječilo
Pogledaj originalni članak

Teretni Boeing 747 pao je na repni dio u Kataru nakon što su radnici zabunom iskrcali teret iz nosa zrakoplova.

Zrakoplov iranske kompanije nezgodu je doživio u zračnoj luci u Dohi nakon što je stigao iz Armenije. Riječ je o jedinom zrakoplovu tvrtke Fars Air Qeshm, a isti zrakoplov navodno je oštećen u izraelskom zračnom napadu prošle godine dok je bio parkiran u zračnoj pazi u sirijskoj luci Latakia, piše Independent. Avion je u ovoj nezgodi pretrpio lakšu štetu.

Ovakvi su incidenti dosta rijetki, ali se češće događaju s teretnim zrakoplovima. Zbog toga neke kompanije koriste stalke za repne dijelove kako bi se to spriječilo.

Slična nezgoda dogodila se ukrajinskom Boeingu 737-900 2016. godine nakon iskrcavanja tereta iz nosa.

VIDEO Koban potez pilota zbog kojeg se srušio avion:

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.