Centar kompetencija d.o.o

Živi zid pronašao lokalni menadžerski ugovor: Premašuje svako moralno i razumno mjerilo

Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
04.10.2019.
u 16:49
Po ugovoru ima pravo na plaću s osnovicom 3.064 kuna i pripadajući koeficijent 4.00 što podrazumijeva mjesečna primanja od preko 12.000 kuna. Tu je i službeni automobil, prijenosno računalo, mobilni telefon sa svim troškovima…
Pogledaj originalni članak

Živi zid Vukovarsko – srijemske županije oglasio se priopćenjem za javnost u kojem navode kako su u posjedu još jednoga u nizu lokalnih menadžerskih ugovora. Kako navode radi se o još jednom ugovoru koji, kako navode, „svojom formom i sadržajem, iako zakonski „ispravan“, premašuje svako moralno, razumno i logičko mjerilo“.

U priopćenju, kojega potpisuje koordinator Živog zida Vukovarsko - srijemske županije, navodi se kako je Županija osnovala trgovačko društvo pod nazivom „Centar kompetencija d.o.o.“ gdje je Ivan Ambroš postao član uprave-direktor Društva. Navodeći kako je svjestan kako krši propise iznio je osnovne stavke menadžerskog ugovora Ambroša koji je, kako stoji, i član obitelji župana Bože Galića. Prema stavkama ugovora direktor je u svome radu potpuno samostalan, vodi poslove društva na vlastitu odgovornost, ima obvezu stalnoga usavršavanja, samostalno raspoređuje kada će i koliko raditi… 

Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid
Foto: Živi zid

Po ugovoru ima pravo na plaću s osnovicom 3.064 kuna i pripadajući koeficijent 4.00 što podrazumijeva mjesečna primanja od preko 12.000 kuna. Tu je i službeni automobil, prijenosno računalo, mobilni telefon sa svim troškovima… Josić posebno ističe članak 17. Ugovora prema kojemu će, kako stoji, u slučaju nemogućnosti isplate plaće ili jednostranog raskida Ugovora od strane društva Vukovarsko – srijemska županija direktoru ponuditi novo radno mjesto minimalno rukovodeće razine i s primanjima minimalno na razini trenutnih mjesečnih primanja iz ovoga Ugovora i važećih Aneksa. 

Ugovor je sklopljen u Vinkovcima 2. rujna 2017. godine, a potpisnici su Božo Galić i Ivan Ambroš. Aneksom Ugovora, koji je sklopljen 1. veljače 2018. godine, koeficijent je podignut na 4.50 s tim da je navedeno i kako se za akademski naziv doktora znanosti osnovna plaća uvećava za 15 posto dok se za svaku godinu radnoga staža osnovna plaća dodatno uvećava za 0,5 posto. 

-U međuvremenu tko je uopće ikada čuo da Centar kompetencija i što radi? Je li ikada itko u javnome prostoru čuo direktora ovoga centra da je rekao, predložio ili ponudio rješenja za išta?  Hoće li se u Vukovarsko-srijemskoj županiji probuditi svijest društva i ovakvi ugovori postati razlogom pada s vlasti ostaje nam vidjeti u razdoblju pred nama. Stanovnici Vukovarsko-srijemske županije imaju pravo na izborima opet izabrati  HDZ ali ovaj puta neće moći reći da „nisu znali“ jer cjeloviti gore opisani ugovor prilažem medijima, svjesno kršeći propise o čuvanju poslovne tajne, navodi se u priopćenju kojega potpisuje Josić.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 32

DU
Deleted user
18:03 04.10.2019.

Toooo!! I jos 100 godina glasat za HDZ pa da se jos 1000 takvih likova uhljebi na izmisljena i nepotrebna "radna mjesta". Idemoooo!!! Kad nas ostane zadnjih 100 tisuca u Lijepoj Nasoj, mozda cemo svi preostali uspjeti biti na takvim pozicijama i biti direktori sami sebi.

MA
MarkoMaras
19:00 04.10.2019.

Zna li netko zašto se krše propisi objavljivanjem tog ugovora? Pa firmu je osnovala županija, dakle, njezino bi poslovanje trebalo biti javno, uključujući i plaće zaposlenih. Nije li tako?

VO
vorda400
18:41 04.10.2019.

Ma nemoguće to mora dasu Srbi napisali taj ugovor i podmetnuli ga tako da ga netko nađe to je sve UGROZA i podhitno kupiti 100 novih aviona i i pola proračuna upumpati u vojsku ovaj hibridni rat treba pretvoriti u pravi rat