Jaka bura

Zbog velike posolice, otok Rab od sinoć bez struje

Foto: Tomislav Miletić/Pixsell
Zbog velike posolice, otok Rab od sinoć bez struje
29.01.2017.
u 14:27
Bez struje je 40-ak minuta iza ponoći na Rabu ostalo gotovo 7500 kućanstava, a terenske ekipe pristupaju svakom pristupačnom dalekovodu kako bi ispirali posolicu
Pogledaj originalni članak

Zbog ekstremno velike posolice na izolatorima dalekovoda, uzrokovane burom koja, uz visoki postotak vlage stvara debele nanose slane kore, otok Rab je iza ponoći ostao bez struje, izvijestili su iz Hrvatskog operatora prijenosnog sustava (HOPS).

Bez struje je 40-ak minuta iza ponoći na Rabu ostalo gotovo 7500 kućanstava, a terenske ekipe pristupaju svakom pristupačnom dalekovodu kako bi ispirali posolicu. 

Uz pomoć vatrogasaca, ekipe HOPS-a ispiru dalekovode koji napajaju električnom energijom otok Rab iz smjera Krka i iz smjera Paga kako bi kućanstvima osigurale normalnu opskrbu električnom energijom.

Iz HOPS-a napominju kako za velike posolice, koja ometa normalan rad trafostanica i dalekovoda, najviše može pomoći kiša, koja se očekuje tek u utorak.

>> Bez struje je ostalo 50.000 Hrvata, očekuje se normalizacija do kraja dana

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.